Gökyüzü Gözlem ve Fotoğraflama Festivali (Astrofest) Gürpınar’da Başlıyor

Gökyüzü Gözlem ve Fotoğraflama Festivali (Astrofest) Gürpınar’da Başlıyor

Gökyüzü Gözlem ve Fotoğraflama Festivali (Astrofest) Gürpınar’da Başlıyor

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Gökyüzü Gözlem ve Fotoğraflama Festivali (Astrofest)’ 13 Ağustos’ta başlıyor.
Doğu Anadolu Bölgesinde ilk defa Gürpınar’da düzenlenecek festivalde gece boyunca fotoğraf makinesi ve teleskop ile ışık kirliliğinden uzak bölgede ay, gezegen, çift yıldız ve galaksi gözlemleri yapılacak. Astronomi, uzay bilimleri ve astrofotoğrafçılığa karşı merakın artırılması hedefi ile düzenlenen festivalde atölye çalışmaları ve söyleyişler de yer alacak.
Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik için başvurular Gürpınar Belediyesi internet sitesinde açıldı. Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, festivalin bölgede ilk niteliği olması açısından astronomi ve fotoğrafçılığa ilgi duyan herkesi heyecanlandırdığını dile getirdi. İnovatif ve teknolojik çalışmalara destek olduklarını belirten Başkan Tanış, “Her alanda yenilikçi fikirlerle toplumun tüm kesimine yönelik çalışmalar düzenliyoruz. Yıllardır terörle anılan bölgemizin, güçlü hükümetimizin desteği ile artık huzura, güvene ve kalkınmaya kavuştuğunu anlatmak istiyoruz. Özellikle bu tür etkinliklerle yıllardır süre gelen kötü algıyı ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu anlamda fiziki ve altyapı çalışmaları gibi kültürel ve sosyal çalışmalarında önemli olduğunun bilincindeyiz. Etkinliğin şimdiden bilime, uzaya ve fotoğrafçılığa ilgi duyan herkes için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Güncel 28.07.2021 15:11:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı