Gölet tamamen kurudu, ‘doğayı hor kullanıyoruz’ diye sitem etti

Gölet tamamen kurudu, ‘doğayı hor kullanıyoruz’ diye sitem etti

Gölet tamamen kurudu, ‘doğayı hor kullanıyoruz’ diye sitem etti

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde tarım arazilerinin sulamasında kullanılan Kavaközü göleti tamamen kurudu. “Doğayı hor kullanıyoruz” diyen çiftçi Ahmet Doğan, “Biz doğaya kötülük yaptık. En sonunda rahmet olmadı, yağmur olmadı, kurak gitti. Nedir bu? Doğa bizden intikam alıyor” dedi.
Kırıkkale’de yağışların mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle Keskin ilçesindeki Kavaközü göleti tamamen kurdu. Tarım arazilerinin sulamasında kullanılan 100 dönümlük göletin kuruduğunu anlatan çiftçi Ahmet Doğan, “Geçen sene kurumaya başladı, bu sene tamamen kurudu. Buranın arazilerini sulardık. Burada pancar, fasulye, çekirdek ekilirdi. Yağlık çekirdek çerezlik çekirdek ekilirdi. Sulu mahsullerin hepsi sulanıyordu. Bitmiyordu su ne kadar sularsan sula hiç bitme işi yoktu. Ama birkaç sene içerisinde göletimiz de kurudu” diye konuştu.

“Kuyularımız da kurudu”
Önceden göletin 4-5 metre derinliği olduğunu ifade eden Doğan, "Burası 100 dönümlük arazi. Burası doluydu. Kenarına gelirdik, su motorlarımızı atardık, sulardık. Hayvanlarımız gelirdi, burada suyunu içerlerdi. Koyunlarımız, keçilerimiz, sığırlarımız, ineklerimiz, mandalarımız gelirler suyunu içerlerdi. Su işi buradan biterdi. Her taraf suydu gerçekten. Ama burada su olayı bitmiş durumda. Su kuyularımız kurudu, dipleri gözüküyor. 1,5 metre genişliğinde, 6-7 metre derinliğinde su kuyularımız kurudu” ifadesini kullandı.

“Doğa bizden intikam alıyor”
Doğan, “Doğayı hor kullanıyoruz. Hor kullandık mı böyle oluyor. Çünkü o kadar parfümler, o kadar sanayi atıkları, bu zamana kadar diyorlardı, biz bilmiyorduk da diyorlardı. Akşama kadar televizyonlarda dinliyoruz. ’Düzgün kullanın doğayı’ diye. Doğa gerçekten bizden intikam alıyor. Doğa intikam alıyor. Çünkü biz doğaya kötülük yaptık. En sonunda rahmet olmadı, yağmur olmadı, kurak gitti. Nedir bu? İntikamdır. Ama bizim kendimizi düzeltmemiz lazım. Çeki düzen vermemiz lazım. Yapacak hiçbir şey yok. Her taraf kurudu, ağlanacak bir halimiz var. Allah yardım etsin, yapacak bir şey yok” diye konuştu.


Güncel 12.01.2021 10:33:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu