MERSIN (AA) - SERKAN AVCI - Mersin'de gönüllü palyaçolar, Ramazan Bayrami öncesinde kapi kapi dolasarak çocuklara bayramlik ve oyuncak hediye ediyor.
Kentte sosyal medya üzerinden bir araya gelip çesitli etkinliklerde gösteriler yapan Mersin Gönüllü Palyaçolar Grubu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle bunlara ara verip yardim faaliyetlerinde bulunuyor.
Ramazan boyunca ihtiyaç sahipleri için erzak toplayip dagitan palyaçolar, bayram öncesinde de çocuklarin yüzünü güldürüyor.
Palyaçolar, kapi kapi dolasip evlerinde ziyaret ettigi çocuklara, hayirseverlerin destegiyle temin edilen bayramlik, oyuncak ve sürpriz hediyeler dagitiyor.
Maske ve eldiven takip Kovid-19 tedbirlerine de uyan palyaçolar, çocuklara hediyelerini sosyal mesafe kuralina dikkat ederek, müzikler esliginde veriyor.
- "Çocuklarin mutlulugu bizim için her seyden önemli"
Mersin Gönüllü Palyaçolar Grubu Baskani Aysel Sevilgen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19 salgini nedeniyle etkinliklerine ara vermelerine ragmen içlerindeki "palyaço sevgisini" sürdürdüklerini söyledi.
Ramazanda ihtiyaç sahiplerine yardim kolisiyle destek olmaya çalistiklarini anlatan Sevilgen, yaklasik 200 kisinin yer aldigi ekiple, 505 aileye erzak yardiminda bulunduklarini ifade etti.
Sevilgen, 5 yildir evlerin kapilarini çalarak, çocuklara oyuncak ve bayramlik dagittiklarini belirterek, "Bu yil sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle tüm çocuklar evde kalacak. Bayrama sayili günler kala bayramliklarimizi çocuklara ulastirmak için sahaya çiktik." dedi.
Hediyelerin çocuklara gruplar halindeki palyaçolar tarafindan evlerde verildigini anlatan Sevilgen, söyle konustu:
"Evlere koronavirüs salgini nedeniyle girmiyoruz. Aileler bu süreçte onlarin yaninda oldugumuz için çok mutlu. Çocuklarinin mutlulugu en basta anne ve babalari sevindiriyor. Biz de çok huzurlu sekilde uyuyoruz. Çocuklarin mutlulugu bizim için her seyden önemli. Önceligimiz her zaman çocuklar."
Gönüllü palyaçolardan Enver Aydemir de çocuklarin hediye dagitimi sirasinda çok sevindigini, ayrim yapmadan herkese ulasmaya çalistiklarini dile getirdi.
Emel Alis, Kovid-19 salgini nedeniyle bu yil Ramazan Bayrami'ni evde geçirecek çocuklara sürpriz hediyeler dagitarak onlari mutlu ettiklerini belirtti.
Ismail Bektas da çocuklarin mutlulugu için cadde cadde, sokak sokak gezdiklerini kaydetti.