Gülnar Ilçe Müftüsü Yusuf Kaya, yaptigi yazili açiklamada 16 Mart'ta ülke genelinde cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazlari ve cuma namazlarina ara verildigini hatirlatti.
Son günlerde salginin yayilma hizinin düsmesi ve etkilerinin azalmasi gibi olumlu gelismeler yasandigini ifade eden Kaya, sunlari kaydetti:
"Konu ile ilgili birtakim kisitlamalarin kademeli olarak esnetilmesini ve normallesme sürecinin baslatilmasini gerekli kilmaktadir. Bu çerçevede milletimizin dini ve manevi hayatinda önemli bir yere sahip olan cami ve mescitlerde 29 Mayis'tan itibaren cuma namazi ile birlikte alinacak tedbirler çerçevesinde cemaatle ibadete baslanacaktir. Bu kapsamda vatandaslarimiz namazlarini stadyum-hali saha, kaymakamlik arkasi (eski otogar), Ayvali Mahalle Kabristanligi, Gülnar Imam-Hatip Lisesi Bahçesi, Akdeniz Mahalle Mezarlik Cami avlusu, Haci Bekir Pinar Cami avlusunda kilabilecektir."
Kaya, namaz kilmaya gelen vatandaslarin maske takmalari ve sosyal mesafe kurallarina riayet etmesi ve seccadelerini yaninda getirmesi gerektigini belirtti.