Gümüşhane yaylalarında karla mücadele devam ediyor

Gümüşhane yaylalarında karla mücadele devam ediyor

Gümüşhane yaylalarında karla mücadele devam ediyor

Gümüşhane’de Mayıs ayının ikinci yarısında yüksek kesimlerde yüksekliği yer yer 4 metreyi bulan karlı kaplı yayla yollarında çalışmalar devam ediyor.
Ülkenin batısı ve güneyindeki sahillerde vatandaşların denize girmeye başladığı bu günlerde Gümüşhane’nin yüksek kesimlerindeki yayla yollarında karla mücadele sürüyor.
Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana dağının 2 bin 500 metre rakımlı zirvelerinde çalışan İl Özel İdaresi ekipleri yüksekliği yer yer 4 metreyi bulan karla kaplı yollarda devasa iş makineleriyle çalışma yapıyor.
Torul İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma ile Zigana Dağı Alas Tepe’den Kulat Boğazına kadar olan yollar ve o civardaki yüksek yayla yolları yeni sezona hazırlanıyor.
Bir haftadır devam eden çalışmalarda yolun 10 kilometrelik kısmındaki devasa kar birikintileri dozerle açılırken, eriyen kar suları nedeniyle yollar bir süre daha ulaşıma açılmayacak.


Güncel 17.05.2023 10:58:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

2

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

3

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

4

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

7

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

Adana'da göl kıyısındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor

9

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama