Günbaşı’nın güneş enerji panelli sıvatları tamamladı

Günbaşı’nın güneş enerji panelli sıvatları tamamladı

Günbaşı’nın güneş enerji panelli sıvatları tamamladı

Van Büyükşehir Belediyesinin kırsal mahallelere yönelik hayvan içme suyunun sağlandığı sondajların kullanımı için güneş paneli projeleri hayata geçiriliyor.
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin (DAP) destekleri ile Van Büyükşehir Belediyesinin kırsal alanlarda tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik yatırım hizmetleri bir bir tamamlanarak hizmete sunuluyor. Birçok kırsal mahallede bulunan arazilerde hayvan içme suyu (HİS) projeleri kapsamında öz kaynaktan sondaj çalışması yürüten Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çiftçilerin en ufak bir mağduriyet yaşamaması adına da projelerini geliştirdi. Bu bağlamda Gürpınar ilçesi Günbaşı bölgesi Mollahüseyin Mahallesi’nde arazide hayvanların su ihtiyacını gidermek için açılan sondajlarda elektriğin sağlanamamasından ötürü güneş panelleri ile terfi merkezi kuruldu. Kurulan güneş enerji paneliyle birlikte elde edilen elektrikle kuyudaki su çıkarılarak suvatlara verildi.
Bölgedeki tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçileri oldukça mutlu eden proje kapsamında, sıvatların yakınına da ağaçlar dikilerek hayvanlar için gölgelik alan oluşturulacak.


Güncel 25.09.2020 12:28:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Tat Gıda hazır yemek kategorisinde çeşitliliğini artırdı

2

Lezita "Gulfood 2026"da ürünlerini tanıttı

3

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "10. Tematik Kış Eğitimciler Kampı" programında konuştu:

4

Genç sporcularda performans baskısı zihinsel sağlığı tehdit ediyor

5

Çukurova Üniversitesi dekanları, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Antalya'da olumsuz hava koşullarından etkilenen sera çiftçilerini ziyaret etti

7

Hatay'da istinat duvarına çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

8

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

9

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

10

TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi Antalya Şehir Hastanesi Şubesi açıldı