ADANA (AA) - Adana'nin Pozanti ilçesindeki ormanlik alanda çikan yangina havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Eskikonacik Mahallesi Kaleboynu mevkisindeki ormanlik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangin basladi.
Ihbar üzerine Adana Orman Bölge Müdürlügünce bölgeye sevk edilen 6 helikopter, iki uçak, 30 arazöz, 15 su tanki, 7 is makinesi ile 200 personelle yangina müdahale sürüyor.
Pozanti Belediyesinden yapilan anonsta yanginla mücadele için vatandaslar ve tanker sahiplerinden destek istendi.
Yangin bölgesine gelen Pozanti Kaymakami Nurettin Yavuz ile Belediye Baskani Mustafa Çay da söndürme çalismalarini inceledi.
Rüzgarin söndürme çalismalarini zorlastirdigi yangin, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altina alinmaya çalisiliyor.