GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alana yakın otluk bölgede yangın çıktı

GÜNCELLEME - Antalya

GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alana yakın otluk bölgede yangın çıktı

ANTALYA - Antalya'nın Aksu ilçesinde ormanlık alana yakın bölgedeki otluk alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

Macun ve Konak mahallelerinde ormanlık alana yakın otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA'lar sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın yerleşim yerlerine yaklaştı.

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, AA muhabirine, yangının Konak Mahallesi'nde çıktığını ve Macun ile Çalkaya mahallelerine sıçradığını söyledi.

Otluk ve kamışlık alanda çıkan yangının rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerini tehdit ettiğini dile getiren Yıldırım, "Yangında bir ev zarar gördü. Herhangi bir yaralı ya da can kaybımız yok. Yangın kısmen kontrol altına alındı ancak ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor." dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Gündüz de evde otururken alevleri fark ettiklerini söyledi. İtfaiye ekiplerinin bölgeye gelerek çalışmaya başladıklarını anlatan Gündüz, mahalle sakinlerinin de ekiplere destek verdiğini kaydetti.



Yurt Dünya 18.09.2025 23:40:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı