GÜNİDER, Gilead Türkiye'nin programı kapsamında bağış almaya hak kazandı

GÜNİDER, Gilead Türkiye

GÜNİDER, Gilead Türkiye'nin programı kapsamında bağış almaya hak kazandı

İSTANBUL - Güneydoğu Nöroloji ve İnfeksiyon Derneği (GÜNİDER), Gilead’ın "Her Şey Karaciğer İçin" Küresel Bağış Programı kapsamında, bağış desteği almaya hak kazandı.

Gilead Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), 2030'a kadar hepatiti, halk sağlığı tehdidi olmaktan çıkartma hedefiyle gerçekleştirdiği çalışmaları desteklemeyi amaçlayan şirket "Her Şey Karaciğer İçin-ALL4LIVER" küresel bağış programı sonuçlandı.

Dernek karaciğer sağlığını iyileştirmeyi hedefleyen küresel bağış programında Türkiye'den bağış desteği almaya hak kazandı. Dernek, destek kapsamında Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde viral hepatit hastalıklarının görülme sıklığını belirlemeyi ve yürütecekleri eliminasyon programları ile viral hepatit hastalıklarının neden olduğu sosyoekonomik yükü azaltmayı planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gilead Medikal Direktörü Dr. Serhan Sevgi, viral hepatitlere karşı küresel bir mücadelede yer alarak, lokal toplulukları destekleyip güçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "GÜNİDER'in Türkiye'de yürüteceği çalışmaların, karaciğer sağlığı konusundaki farkındalığı artırarak, test ve tedavi erişimini iyileştirerek, bölgedeki sağlık politikalarında viral hepatitlere öncelik verilmesini teşvik ederek önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜNİDER Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen ise Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de hepatit B, C ve D'nin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha yüksek oranda görüldüğü bilgisini paylaştı.

Eliminasyon için atılması gereken önemli adımların bulunduğunu kaydeden Çelen, "Aşılama kadar, viral hepatitlerin neden olduğu enfeksiyonlar hakkında farkındalığı artırmak, bulaş yollarının ve korunma tedbirlerinin bilinmesini sağlamak son derece önemli. GÜNİDER olarak aldığımız bu destekle düzenleyeceğimiz eğitimler, toplantılarla bölgede farkındalığı artırmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.




Sağlık 6.03.2024 15:33:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da kolon kanserine karşı bilgilendirilme yapıldı

2

Prematüre bebeklere sık ve uzun süreli takip uyarısı

3

"Verilemeyen inatçı kiloların sebebi böbrek üstü bezleriniz olabilir" uyarısı

4

Türkiye'de her yıl 200 bin kişi kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor

5

Antalya'da düzenlenen 16. Ulusal Endoüroloji Kongresi başladı

6

TPRECD'in "16. Plastik Cerrahi Asistan Okulu" Antalya'da başladı

7

Adana'da kazada ölen anneden sezaryenle alınan bebeğin sağlık durumu iyiye gidiyor

8

Mezitli Devlet Hastanesinin inşası sürüyor

9

15. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi Antalya'da başladı

10

İki yıldır yeme içme güçlüğü yaşayan hasta Kahramanmaraş'ta sağlığına kavuştu