Güroymak’ta güzlük buğday tohumu dağıtıldı

Güroymak’ta güzlük buğday tohumu dağıtıldı

Güroymak’ta güzlük buğday tohumu dağıtıldı

BİTLİS – Bitlis’in Güroymak ilçesinde 80 çiftçiye 20 ton güzlük buğday tohumu dağıtıldı. Dağıtılan tohumlar GPS üzerinden takip edilecek, ekimi yapılmayan tohumluklar cezası ile birlikte geri alınacak
Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarım arazilerinin etkinleştirilmesi programı çerçevesinde “Tarlalar Sürülsün, Başaklar Büyüsün" projesi ile 80 çiftçiye 20 ton enola çeşidi güzlük buğday tohumu dağıtıldı.
Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Cankaloğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Reşit Kardaş ve çiftçilerin katılımı ile 20 ton enola çeşidi güzlük buğday tohumu dağıtıldı.
Konu ile ilgili Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yüzde 75 hibeli olarak dağıtılan tohumluk daha önce bölgede demonstrasyon çalışması yapılmış ve sulak alanda 700 ila 800 kilogram arası kuru alanda ise 350 ile 500 kilogram arası verim verdiği görüldü. Dağıtılan tohumlar parsel olarak GPS üzerinden takip edilecek olup ekimi yapılmayan tohumluklar cezası ile birlikte geri alınacaktır. Çiftçilerimize bol ve bereketli üretim yılı dileriz" denildi.


Güncel 29.09.2022 15:44:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

2

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

3

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

4

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor

5

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

6

Kamu Hastane yöneticileri Antalya'da buluştu

7

Yandex Cup finallerinde 196 geliştirici 140 bin dolarlık ödül için yarıştı

8

Setur Marinaları Göcek'te iki marinayı devraldı

9

Burdur'da fabrikanın çatısından düşen işçi öldü

10

Mersin'de fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetiminde 360 bin 924 lira ceza kesildi