Güvenlik korucularına kadına şiddetle mücadele ve farkındalık semineri

Güvenlik korucularına kadına şiddetle mücadele ve farkındalık semineri

Güvenlik korucularına kadına şiddetle mücadele ve farkındalık semineri

Batman’ın Sason ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde kadına şiddetle mücadele ve farkındalık oluşturma eğitimi verildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimlerinin Verilmesi’’ ve ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı’’ dahilinde, (Kadına El Kalkamaz) anlayışı çerçevesinde, Sason ilçesinde Jandarma Komutanlığı koordinesinde görevini ifa eden Güvenlik Korucularına yönelik 8 hafta boyunca temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimi verildi.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitiminde, Sason İlçe Jandarma Komutanlığında güvenlik korucuları Amiri Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Gülşen Erdem, güvenlik korucularının görevleri ile ilgili adli ve idari boyutu hakkında bilgi verirken, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Personeli Psikolojik Danışman Dilan Yargı, Sosyal Hizmet Uzmanı Halime Şahin ve Psikolog Veysel Ergenç, sosyal ve psikolojik etkileri hakkında bilgi verdi. Eğitimde İlçe müftülüğüne bağlı vaizlerde kadına şiddetin dini boyutu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Güncel 17.08.2022 15:08:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

2

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

4

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

7

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

8

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

9

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

10

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi