Hadrianopolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları sürüyor

Hadrianopolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları sürüyor

Hadrianopolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları sürüyor

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan ve "Batı Karadeniz’in Zeugması" olarak adlandırılan Hadrianopolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor.
Karabük Valisi Fuat Gürel, Hadrianopolis Antik Kenti’ni ziyaret ederek, yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Hadrianopolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları esnasında ortaya çıkarılan tarihi eserleri inceleyen Vali Gürel, Kazı Başkanı Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’tan bilgi aldı.
Gürel’e antik kent imcelemesinde; Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, İl Genel Meclis üyeleri Sunay Yaka ve Sırrı Şen ile ilçe protokolü eşlik etti.


Güncel 13.10.2022 20:37:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Savunma ve havacılıkta ihracat da hedefler de büyüyor

2

AK Parti Bozyazı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

3

Allianz Türkiye bireysel emeklilikte geniş fon seçenekleri sunuyor

4

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Adana'da kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

6

COP31 iklim kriziyle mücadelede tarım teknolojilerini ön plana çıkaracak

7

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Antalya'da su baskınından etkilenen çiftçileri ziyaretinde konuştu:

8

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Antalya'da KYGM Eğitimciler Kampı'nda konuştu:

9

Ticaret Bakanı Bolat, "5. Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı"nda konuştu:

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Çocuk İyilik Merkezi uzuv kaybı yaşayan 161 depremzedeye umut oldu