Hakkari’de sürülerin göçü başladı

Hakkari’de sürülerin göçü başladı

Hakkari’de sürülerin göçü başladı

Hakkari’de hayvancılık yapan çiftçiler, baharın erken geldiği bölgelere sürülerini götürmeye başladı.
Durankaya beldesinde çiftçilik yapan vatandaşlar, baharın erken geldiği bölgelere sürülerine götürmeye başladı. Bir zamanlar silah seslerinin hiç eksik olmadığı dağlar, şimdilerde ise huzur ve güvenin sağlanmasıyla kuzu ve koyun sesleriyle inlemeye başladı.
Köprülerden geçen sürüyü gören bazı vatandaşlar, araçlarında inerek kuzuları kucaklayıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Küçükbaş hayvan sürüsü ile birlikte renklere bürünen Hakkari dağları ise herkesi kendine hayran bıraktı.
Durankaya beldesinde hayvancılık yapan çiftçiler, havaların ısınmasıyla kentlerden yüksek kesimdeki bölgelere göçün başladığını ifade ettiler. Çiftçiler, "Hayvanlarımız ile birlikte dağın eteklerine doğru çıkıyoruz. Geceleri bazı noktalarda dinlenerek ilerliyoruz. Tüm bu zorluklara rağmen hayvancılık yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştular.


Güncel 1.04.2021 10:20:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Sinemanın usta ismi Türkan Şoray "İyilik Korosu" ile sahneye çıktı

2

Basketbol: FIBA Şampiyonlar Ligi

3

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Antalya'da temaslarda bulundu

4

Antalyaspor, Kocaelispor maçının hazırlıklarını sürdürdü

5

Antalya'nın tescilli portakalları tanıtıldı

6

Mersin'de bir çiftçinin çamurlu ayakkabısını çıkararak markete girmesi kameraya yansıdı

7

Isparta'da 17 yaşındaki genç yazar 4. kitabını fuarda tanıtıyor

8

Antalya'yı merak eden Nevşehirli öğrenci, Milli Eğitim Müdürünün misafiri oldu

9

Antalyalı firma "şifalı bitkileri" 40 ülkeye ihraç ediyor

10

Osmaniye'de ilkokul öğrencileri limon kolonyası yaptı