Halk Sağlığı Mücadelesine Aralıksız Devam Ediliyor

Halk Sağlığı Mücadelesine Aralıksız Devam Ediliyor

Osmaniye Belediyesi?nin halk sağlığını tehdit eden haşerelerle mücadelesi mahallerde hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Kadir Kara,  yaz aylarında insanlarımız için kimi zaman çekilmez olan sivrisinek ve diğer haşerelerle ilgili Osmaniye Belediyesi?nin fedakar ve gayretle mücadele ettiğini söyledi.

Haftanın 7 günü olmak üzere, zaman zaman 8 ayrı araçla eş zamanlı gece uçkun mücadelesi yapan belediye yetkilileri, yine her gün Osmaniye`nin sabit ve değişken haşere üreme alanlarında da larva mücadelesi yaptığı kaydedildi. Yapılan bu uygulamalara ilave olarak her gün planlı olarak, tespit edilen yerlerde sivrisinek, karasinek ve kene öncelikli olmak üzere sabit alan mücadelesi yapan görevliler, vatandaşların bu husustaki sıkıntılarını en az indirmek üzere özveriyle çalışmalarına devam ediyor.

Bu yıl ki güz, kış ve bahar yağışlarına görülmemiş üst seviyede ve düzenli aralıklarla şahit olduğumuz ilimizde, hiç olmadığı kadar yoğun sinek üremesi ve faaliyetinin görülmesini de dikkate alan belediye yetkilileri, mücadelesine her yıl olduğundan daha hassas ve gayretle yapıldığını ifade ettiler.

Konuyla ilgili kısa görüşlerini basınla paylaşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara `` Başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, kene, yakağan ve daha yüzlerce haşereti hedef aldığımız mücadelemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da, hassasiyet ve fedakarca uygulanmaktadır. Daha başarılı olmak üzere bizler Belediye olarak itina ederken, vatandaşlarımızdan da konuya hassasiyetle yaklaşmalarını ve söz konusu haşerelerin üreyebileceği kendi mekanlarındaki uygun alanları ıslah edebilmelerini öneminin altını çizmek istiyoruz. Bildiğimiz gibi sulak ve nemli yerler sinek üreme alanlarıdır, bu tip alanların oluşturulmaması ve var olanların da belediye ilgililerimize bildirilmesi, başarılı mücadele için bizim yapabildiklerimiz kadar önemlidir. Aynı şekilde sıçan ve fare mücadelesi de yapan belediyemiz en etkin mücadelenin vatandaşımızla işbirliği neticesinde ancak ortaya çıkabileceğinin bilinciyle, üzerine düşeni gayretle yapmaya devam edecek ve değerli Osmaniyeli hemşerilerimizin rahatını tesis etmekteki sorumluluğunu en yüksek seviyede yerine getirecektir`` dedi.



Güncel 25.10.2016 05:03:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk savunma sanayisindeki üstünlük "yapay zeka" ile artırılacak

2

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

3

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

4

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

5

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

6

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

7

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

8

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

9

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

10

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi