Harita Mühendisleri Osmaniye’de buluşarak fikir alış verişinde bulundular.
Adana Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası (Hkmo) Şube Başkanı Turan Yılmaz , Başkan yardımcısı Ferhat Güvel ve yönetim üyeleri ; Osmaniye Hkmo İl Temsilcisi Musa Kaya , Mesleki Denetim Görevlisi Günalp Vural , Kadastro Müdürü Serkan Coşkun , İl özel idare İmar Müdürü Davut Şahin ,Kamuda ve özel sektörde faaliyet gösteren harita mühendisleri ile bir araya geldiler.
Önceki gün Osmaniye Asma altı Kebap Salonun da gerçekleşen toplantıya Harita mühendisleri yoğun ilgi gösterdi. Toplantı Adana HKMO başkanı Turan Yılmaz' ın sunumuyla başladı. Yılmaz geçtiğimiz aylarda meclisten geçen ,Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek olan Lİhkab kanun değişikliği ile ilgili bilgiler verdi. Kanun değişikliğine göre 10 yılını dolduran Harita mühendislerinin gerekli kriterleri sağladığı durum da büro açabileceğini , HKMO Adana Şubesinin LİHKAB kanun değişikliği ve diğer mesleki etmenlerle ilgili olan çalışmaları hakkın da konuşmasını tamamladı.
Toplantı da ayrıca Osmaniye de sektörün güncel durumu ve sorunları , Kamu ve Özel Sektörde çalışma faaliyetleri gibi konularda karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.