Harkov Belediyesi: "998’i sivil yaşam alanı olan bina bombalandı”

Harkov Belediyesi:

Harkov Belediyesi: "998’i sivil yaşam alanı olan bina bombalandı”

Ukrayna’nın Harkov kentinde Rus bombardımanlarına dair açıklama yapan belediye, sivillerin yaşadığı 998 binanın vurulduğu bildirdi.
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 28 gündür devam ederken, birçok kentte yıkım giderek artıyor. Rus bombardımanlarının hedefindeki Harkov kentindeki yıkıma ilişkin belediye tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "998’i sivil yaşam alanı olan bina dahil toplam bin 143 nokta bombalandı. Harkov’u ordu, yerel kuvvetler ve halk savunuyor. Gönüllüler imkanlar dahilinde zarar gören binaları onarıyor. Harkov’un direnmesi ve kazanması için beraber mümkün olan her şeyi yapıyoruz" denildi.
Öte yandan belediye tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, Rus saldırılarının başlamasından bu yana Harkov’da yaklaşık 15 bin kişinin metro istasyonlarında yaşadığı belirtilmişti.


Yurt Dünya 23.03.2022 23:47:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Silifke'de refüje çıkan tırda maddi hasar oluştu

2

Hatay'da polis, piroteknik maddelere yönelik denetim yaptı

3

Mersin'de sağanaktan etkilenen alanlarda temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor

4

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Osmaniye'de konuştu:

5

Hatay'da depoda 642 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bakan Bayraktar: Türkiye’nin nükleer serüveninde bu yıl hedefimiz ilk elektriği üretmek

7

Sağlık Bakan Yardımcısı Okumuş, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu:

8

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kentteki önemli projeleri inceledi

9

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

10

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı