Hatay Boynuyoğun Barınma Merkezi'ndeki Suriyeliler ilk iftarlarını ülkelerine özgü yemeklerle açtı

Hatay Boynuyoğun Barınma Merkezi

Hatay Boynuyoğun Barınma Merkezi'ndeki Suriyeliler ilk iftarlarını ülkelerine özgü yemeklerle açtı

HATAY - Hatay'ın Altınözü ilçesindeki geçici barınma merkezinde yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ramazanın ilk orucunu kaldıkları konteynerlerde açtı.

Geçici barınma merkezindeki 2 bin 56 konteynerde kalan yaklaşık 8 bin 500 Suriyeli, ülkelerinden ve evlerinden uzakta ramazanı karşılamanın burukluğunu yaşıyor.

Suriyeliler aileler, kurdukları yer sofralarında ülkelerine özgü yemeklerle oruçlarını açtı.

Barınma merkezinde yaşayan Meysa İskif, AA muhabirine, rahmet ayı ramazana ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bir ramazan ayında daha ülkesinden ayrı kalmanın hüznünü yaşadığını anlatan İskif, Türkiye'de olduğu için mutlu olduğunu, bir sonraki ramazan ayını kendi ülkesinde geçirmek istediğini belirtti.

Kaldıkları kampta tüm ihtiyaçlarını karşıladıkları anlatan İskif, "Burada çok şükür bize tüm imkanlar sağlanıyor. Konteyner kentte kalan tüm aileler iftar sofralarını rahat bir şekilde kuruyorlar. Bize desteklerinden ötürü Türkiye'ye çok teşekkür ederiz. Ramazan ayının hayırlar getirmesini dilerim.'' dedi.

Mahir Barut da mübarek aya erişmiş oldukları için mutlu olduklarını, tek diklerinin ülkelerindeki iç savaşın bitmesi olduğunu vurguladı.

 

 



Bölgeden 13.04.2021 21:00:00 0

İlginizi Çekebilir

1

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş’ta ziyaretlerde bulundu

2

ATAV'ın "Jale İnan 2025 Yılın Kadını Ödülü" Prof. Dr. Sarvan'a verildi

3

Akdeniz Bölgesi’nin En İyi Genç Şefleri Adana’da Yarıştı

4

TEMSA 2026'nın ilk Maraton otobüs teslimatlarını gerçekleştirdi

5

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

6

Alanyaspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı

7

Mersin'de inşaat şantiyesinde beton blokların devrilmesi sonucu 2'si ağır 3 kişi yaralandı

8

Mersin'de "Lamekan Çiniler" sergisi açıldı

9

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Adana'da gençlerle bir araya geldi:

10

Akdeniz Belediyesi ekipleri Millet Bahçesi'nin sahilini temizledi