Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Savaş’tan seçim değerlendirmesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Savaş’tan seçim değerlendirmesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Savaş’tan seçim değerlendirmesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önemli bir demokratik mücadele örneği sergilediklerini belirterek, "Her şeye rağmen başa baş bir mücadele oldu" dedi.
Savaş, 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını değerlendirdi.
Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Savaş, seçimlerin Türkiye’ye ve Hatay’a hayırlı olması temennisinde bulundu. Hatay’ın 6 Şubat ve sonrasında meydana gelen depremlerde yaklaşık 23 bin şehit verdiğini hatırlatan Savaş, "Hatay’dan geçici olarak farklı şehirlere göç eden hemşehrilerimizin bir bölümü 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde tüm zorluklara rağmen memleketlerine dönerek oylarını kullandı. Hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere sizler, bizler hep birlikte önemli bir demokratik mücadele örneği sergiledik" dedi.

"Başa baş bir mücadele oldu"
Ülkenin ihtiyacı olan huzur ve refah için mücadeleye devam etmeyi en doğru yol olarak gördüklerini belirten Savaş, "Sınırımızdaki sorunlar nedeniyle komşu ülkede görev yapan pek çok seçmen ve deprem nedeniyle şehrimizde bulunan çalışanlar da Hatay’da oy verdi. Her şeye rağmen başa baş bir mücadele oldu" ifadelerine yer verdi.

"Hatay’ı ayağa kaldırmak için mücadeleye devam"
Depremler ile çok büyük bir yıkım yaşayan, binlerce vatandaşını şehit veren, yüz binlerce insanın evsiz, işsiz kaldığı Hatay’ı zor şartlar altında yeniden ayağa kaldırmanın mücadelesini vermeye devam edeceğini vurgulayan Savaş, "Ne zaman yorulduğumuzu hissedersek, aklımıza Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nı yürüten duacı kahramanları getiriyoruz. 40 asırlık Türk yurdu Hatay’ımızın tek rengi kutsalımız olan bayrağımızın al rengidir" değerlendirmesinde bulundu.


Politika 30.05.2023 10:53:51 0

İlginizi Çekebilir

1

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Oğlunun vasiyetini yerine getirerek torunlarına anne baba oldular

2

Türk Telekom ‎"Erişilebilir Tiyatro" projesine Fındıkkıran balesini dahil etti

3

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ballı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde ahırı yıkılan küçükbaş yetiştiricisi devlet desteğiyle üretime döndü

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede mimar, çocukluğunun geçtiği mahalleyi yeniden inşa ediyor

6

Mersinli lise öğrencisinin kaleme aldığı ilk kitabı tanıtıldı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde sağlık altyapısı zarar gören Hatay'ın her ilçesine devlet hastanesi kazandırıldı

8

Türkiye'den 2025'te 83 ülkeye çiçek ihracatı yapıldı

9

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

10

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu