Hatay Gazeteciler Cemiyeti`nden ödül töreni

Hatay Gazeteciler Cemiyeti`nden ödül töreni

Hatay Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen gecede, kentte görev yapan bürokratlar ile Hataylı siyasetçi, sporcu, sanatçı ve iş adamlarına ödül verildi.

 Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Ottoman Palaca Otel`de düzenlenen etkinlikte, tarihi, doğal güzelliklere sahip ve çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış kentte farklı sektörlerde başarılı olmuş kişiler bulunduğunu belirterek, bunun yanı sıra şehirde tarım ve ticaret alanında da Türkiye`de ilk sıralarda yer alan ürünlerin bulunduğunu söyledi.

     Farklı dine inananların bir arada barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığı Hatay`ın, yaklaşık 1,5 milyonluk nüfusuyla 81 il arasında nüfus açısından 13`üncü sırada yer aldığını vurgulayan Lekesiz, kentin iki sınır kapısıyla Türkiye`nin Ortadoğu`ya, Ortadoğu`nun da Avrupa`ya açılan kapısı konumunda olduğunu belirtti.

     HGC`nin girişimleriyle düzenlenen ``1. Hatay`ın Enleri`` ödül töreninin anlamlı olduğunu dile getiren Lekesiz, bu güzel etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür etti.

     Lekesiz, olgun demokrasinin olmazsa olmazı olan gazeteciliğin, toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma adına önemli bir görevi yerine getirdiğine değinerek, kentte görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı.

     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Hatay topraklarının çok bereketli olduğunu ve sayılamayacak kadar enlerinin bulunduğunu söyledi.

     Hatay`ın tarihi, kültürü ve medeniyet birikimiyle dünyaya örnek bir kent olduğunu vurgulayan Savaş, kentin enlerinin daha da artırılması gerektiğini dile getirdi.

     HGC Başkanı Ahmet Yetişen ise tüm gazetecilerin çalışan gazeteciler gününü kutlayarak, bu yıl birincisini düzenledikleri ``Hatay`ın Enleri`` etkinliğini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyledi.

     Konuşmaların ardından, kentte görev yapan bürokratlar ile yurtiçi ve yurtdışında başarılı olan Hataylı siyasetçi, sporcu, sanatçı ve iş adamlarına katılımcılar tarafından plaket verildi.

     Davetliler, gecenin sonunda Hataylı şarkıcı Eylem`in seslendirdiği şarkılar eşliğinde eğlendi.

     Törene CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yönetmen Semir Aslanyürek, gazeteci Mithat Bereket, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

         GECEDE  ÖDÜL ALANLAR

Gazetecilik mesleğinde 30 yılını doldurmuş Gazeteciler

1)Fehmi AKI               (Dağyeli gazetesi)Kırıkhan

2)Ö.Adil Coşkuner                (Doğan haber ajansı) Erzin

3)Yusuf Balcıoğlu                   (söz gazetesi)   Antakya

4)A.Vasi Köse                      (vatan Gazetesi) Kırıkhan

5)Haluk Görün                                    Antakya

6)M.Hanifi Temizyürek            (söz gazetesi )Antakya

Habercilik dalında ödüller alan gazeteci

7)Şahiya Say      Samandağ gazetesi)   Samandağ 

Ordudan emekli olduktan sonra kendisini bu mesleğe adayan ve Hatay ın tanıtımına katkı sağlamak için 22 adet kitap yazan emektar gazeteci abimiz..

8)Zafer Sarı     Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu üyesi 

2-Hatay da her fırsatta her ortamda birlik ve beraberlik mesajı veren Din adamları ve Kanaat önderleri.

1-Mustafa Sinanoğlu                İl Müftüsü                               

2-Domenico bertogli                Katolik kilisesi ruhani reisi       

3-Şaul cenudioğlu                    Musevi cemaati başkanı          

4-Nasreddin Eskiocak             Aliyad onursal başkanı            

5-Dimitri doğum                      Ortodoks kilisesi ruhani reisi    

6-Yakup chang                       Protestan kilisesi ruhani lideri

7-Cem Çapar                          Ermeni cemaati başkanı             

8-Fadi Hurigil                          Ortodoks cemaati vakfı başkanı

3-Hatay valisi                          M.Celalettin Lekesiz



Güncel 25.10.2016 05:23:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Kocaelispor-Antalyaspor maçının ardından

2

Kocaelispor-Antalyaspor maçının ardından

3

Antalya'da "1. Yara Bakım Sempozyumu" gerçekleştirildi

4

Kahramanmaraş'ta "Türk Halk Müziği" konseri düzenlendi

5

Futbol: Trendyol Süper Lig

6

Isparta'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

7

Hatay'da Milli Mücadele'de ilk kurşunun atılışının 107. yıl dönümü kutlandı

8

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarını sürdürdü

9

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

10

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Antalya'da temaslarda bulundu