Hatay sahillerinde Suriye kaynaklı deniz kirliliği kalıntılarına rastlandı

Hatay sahillerinde Suriye kaynaklı deniz kirliliği kalıntılarına rastlandı

Hatay sahillerinde Suriye kaynaklı deniz kirliliği kalıntılarına rastlandı

HATAY - Hatay'ın Samandağ ilçesi sahilinde geçen yıl Suriye kaynaklı petrol sızıntısının neden olduğu kirliliğinin tekrar kalıntılarına rastlanılması üzerine temizlik çalışması başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nizamettin Ülker, yazılı açıklamasında ,Samandağ ilçesi Çevlik Sahili'nde yaptıkları denetimlerde 2021 yılında Suriye kaynaklı deniz kirliliğinin kalıntılarına rastlandığını belirtti.

Konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ilettiklerini aktaran Ülker, açıklamasında şunları kaydetti:

"İlimiz Samandağ ilçesi Çevlik Sahili'nde yapılan denetimlerde 2021 yılında Suriye kaynaklı deniz kirliliğinin kalıntılarına rastlanılmıştır. Konu bakanlığımıza intikal ettirilmiş olup sahil temizliği için gerekli talimatlar vermiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz teknik personeli gözetiminde 10 temizlik elemanı ile temizlik çalışmaları başlatılmıştır."

Suriye'nin Baniyas şehrinde 2021 yılında elektrik santralinde gerçekleşen petrol sızıntısı Samandağ ilçesi sahillerine ulaşmış, bunun üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri sahilde temizlik çalışması gerçekleştirmişti. Ayrıca açıklarda da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi ile Seyit Onbaşı Yakıt Toplama Gemisi de temizlik çalışmalarına destek vermişti.



Bölgeden 25.04.2022 17:11:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Garanti BBVA'dan gençlere yönelik yeni fikir yarışması

2

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

3

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

5

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

6

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

8

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

9

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

10

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı