Hatay ve Osmaniye'deki Bayırbucak Türkmenlerine bayram yardımı

Hatay ve Osmaniye

Hatay ve Osmaniye'deki Bayırbucak Türkmenlerine bayram yardımı

HATAY (AA) - Bayirbucak Yetimleri Koruma Dernegi, Hatay ve Osmaniye'deki Bayirbucak Türkmeni ailelere Kurban Bayrami'nda kiyafet ve kurban eti dagitti.

Dernegin Ikinci Baskani Muhammed Karabacak, AA muhabirine, dernek olarak bayramda birtakim çalismalar yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda Hatay'in Yayladagi ilçesi ve Osmaniye'de yasayan Bayirbucak Türkmeni yetimlere kiyafet aldiklarini ifade eden Karabacak, "Dernegimizce temin edilen bayramlik kiyafetler 280 yetime dagitildi. Kesilen 97 hisse kurban, parçalara ayrilarak ihtiyaç sahibi ailelere ulastirildi. 214 yetim çocugumuza kisi basi 50'ser lira harçlik verildi." dedi.

Dernek çalismalarinin sürecegini aktaran Karabacak, yardimlarin ulasmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.



Yurt Dünya 4.08.2020 14:48:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor