HATAY (AA) - Hatay'in Antakya ilçesinde bir lise, hijyen ve öngörülen diger sartlari yerine getirerek Türk Standardlari Enstitüsü (TSE) tarafindan verilen "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazandi.
Hatay Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Kilinç, AA muhabirine, gerekli sartlari yerine getirdiklerini ve belgeyi almaya hak kazandiklarini söyledi.
Okul açildiginda ögrencilere gerekli egitimlerin verilecegini ve hijyen kurallarina uygun sekilde hazirliklari yaptiklarini anlatan Kilinç, "Gerekli uyarilari levha ve yönlendirmelerle gerçeklestirdik. Bunun yani sira okul içerisine sensörlü musluk ve çöp kovalari ile atik olarak kullanilacak maskeler için geri dönüsüm kutulari yerlestirdik. Genelge çerçevesinde egitim ve ögretim için tüm tedbirleri aldik ve okulumuz egitime hazir hale geldi." ifadelerini kullandi.
Il Milli Egitim Müdürlügü Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatörü Yakup Biçici de Milli Egitim Bakanligi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi arasinda yapilan protokol neticesinde "Okulum Temiz Belgesi" alma sürecinin basladigini animsatarak, kentteki tüm okullarin egitime hazir hale gelebilmesi için çalismalari sürdürdüklerini dile getirdi.