HATAY (AA) - Hatay'in Antakya ve Dörtyol ilçelerinde palyaçolar esliginde, Kumlu ilçesinde de Türk bayraklari ve balonlarla süslenen at arabalarinin geçit töreniyle, evlerinden çikamayan çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlandi.
Antakya ve Dörtyol ilçelerindeki bazi mahallelerde palyaçolar, evlerinin pencerelerini ve balkonlarini 23 Nisan dolayisiyla Türk bayraklari ve balonlarla süsleyen çocuklara sürpriz yapti.
Çocuklara Türk bayragi ve balon da dagitan palyaçolar, müzik yayini esliginde dans etti.
Palyaçolarin sürpriz etkinligine katilan çocuklar, evlerinin balkonlarindan 23 Nisan coskusuna ortak oldu.
- Kumlu'da Türk bayraklari ve balonlarla süslenen at arabasiyla geçit töreni
Kumlu ilçesinde, Halk Egitim Merkezi Müdürlügüne bagli ekipler, çocuklar için at arabasini Türk bayraklari ve balonlarla süsledi.
Üzerine yerlestirilen ses sistemiyle 23 Nisan sarkilari çalinan at arabasinin geçit töreniyle evlerinin balkonlarindaki çocuklara bayram coskusu yasatildi. Ekipler, çocuklara çesitli hediyeler de dagitti.
Kaymakam Ercan Kayabasi, Belediye Baskani Mehmet Deli, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ali Ibis ve Halk Egitim Merkezi Müdürü Hasan Duman Yurtseven de evlerine ziyarette bulundugu bazi çocuklarin bayramlarini tebrik etti.
Öte yandan, Kirikhan ilçesinde de Kaymakam Zafer Karamehmetoglu, Belediye Baskani Ayhan Yavuz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Cahit Ayazhan, dogum günü olan 10 çocugu evlerinde ziyaret edip pasta kesti. Ilgililer, çocuklarin bayramlarini da kutladi.