HATAY (AA) - Hatay'in Yayladagi ilçesinde proje kapsaminda kadin üreticilerin ektigi laleler ilk çiçeklerini açti.
Yayladagi Kaymakamligi ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan "Çiçekler Doganin Gülümseyisidir" adli proje çerçevesinde 15 kadin çiftçiye dagitilan lale soganlari ilk ürünlerini verdi.
Ilk etapta 12 bin kök olarak dikilen lale soganlarinin, hasattan sonra çogalarak 40 bine ulasmasi bekleniyor.
Görsel anlamda da güzel görüntüler olusturan lale tarlalari ziyaretçilerin ilgi odagi oluyor.
Hatay Il Tarim ve Orman Müdürü Ergün Çolakoglu, proje kapsaminda lale sogani diken kadin çiftçilerin üretim alanlarini ziyaret edip çiftçilerden bilgi aldi.
Son yillarda Yayladagi'ndaki tarimsal kalkinmanin takdire sayan oldugunu söyleyen Çolakoglu, "Devlet olarak çiftçinin her daim arkasindayiz. Artan desteklerle de destek olmaya devam edecegiz. Tüm çiftçi ve tarimsal anlamda üretim yapan herkese hayirli bereketli kazançlar diliyorum." ifadelerini kullandi.
Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Yakup Karasoy da ilk kez ekimi yapilan lalenin veriminden memnun olduklarini söyledi.
Üretici Merve Yaslak da verilen yetistiricilik egitiminin ardindan laleleri ektiklerini söyledi.
Rengarenk açan lalelerin herkesin ilgisini çektigini anlatan Yaslak, "Insanlar hem manzarasinda fotograf çekiniyor hem de sevdiklerine hediye götürmek için satin aliyor. Su an ortalama 5-7,5 liraya satiliyorlar. Bizler de bu sayede ev ekonomisine katkida bulunuyoruz. Bizlere bu imkani saglayan devletimize çok tesekkür ediyoruz." diye konustu.