Hatay'da kadın kooperatifleri üretime katkı sağlamaya devam ediyor

Hatay

Hatay'da kadın kooperatifleri üretime katkı sağlamaya devam ediyor

HATAY - Hatay Valiliği tarafından 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından hayata geçirilen "Hayat Hatay Projesi" kapsamında kadın kooperatifleri üretime katkı sağlamayı sürdürüyor.

Vali Mustafa Masatlı, Belen ilçesindeki Hayat Hatay Lojistik Merkezini ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Masatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin başında 35 olan kooperatif sayısını verilen desteklerle 53'e çıkardıklarını söyledi.

Projeyle üreten kadınların başarı hikayelerine şahit olduklarını anlatan Masatlı, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak kadın kooperatiflerine pazar desteği sağlamaya da çalıştıklarını belirtti.

Vali Masatlı, yöresel ürünlerle ilgili de çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda coğrafi işaret tescilli ürün sayısını 25'ten 53'e çıkardıklarını dile getirdi.

Kadın kooperatiflerinin çalışmalarıyla gurur duyduğunu vurgulayan Masatlı, herkesi proje kapsamındaki kooperatiflerinden alışveriş yapmaya davet etti.



Yurt Dünya 13.08.2025 16:57:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Yapı Kredi Yatırım 2026 strateji raporunu yayımladı

2

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

3

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi

4

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

5

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

6

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

7

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

8

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

9

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

10

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi