Hatay'da Ülkem Okuyor Derneğince yaptırılan ev, depremzede aileye verildi

Hatay

Hatay'da Ülkem Okuyor Derneğince yaptırılan ev, depremzede aileye verildi

HATAY - Hatay'da Ülkem Okuyor Derneğince yaptırılan prefabrik ev, depremzede aileye tahsis edildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremde, Esmeray ve İbrahim Altunay çiftinin Antakya ilçesi Karali Mahallesi'ndeki evi yıkıldı.

Altunay çiftinin çocukları Talent (12), Meriç (9) ve Asel (6), eğitimlerini Ülkem Okuyor Derneğince açılan okulda sürdürdü.

Çocuklardan Meriç Altunay'ın evlerinin yıkılmasından dolayı üzgün olduğunu fark eden öğretmenleri, durumu derneğe bildirdi.

Kentte gönüllü sağlık hizmeti sunan acil tıp teknisyeni Havva Aydanur Ertuğrul'un girişimiyle kurulan dernek, ailenin yıkılan evinin yerine prefabrik konut yapmak için "Meriç'i Güldürelim" projesi başlattı.

Proje kapsamında çalışmaları tamamlanan evin anahtarı, düzenlenen törende aileye verildi.

Ertuğrul, törendeki konuşmasında, kentte yaptırdıkları ikinci prefabrik evi teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Eğitim yardımları kapsamında Hatay'a 21 okul ve 21 kütüphane kazandırdıklarını belirten Ertuğrul, "Burs verdiğimiz öğrencilerin yaşam koşullarını düzeltmeye karar verdik ve ev yapmaya başladık. "Meriç'i Güldürelim" projesi de bunlardan bir tanesi oldu." dedi.



Yurt Dünya 5.05.2024 18:57:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

2

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

3

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

4

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

5

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

6

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

7

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

8

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

9

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

10

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi