Hatayspor'un Süper Lig'e yükselmesi, gastronomi kentinin turizm beklentisini arttırdı

Hatayspor

Hatayspor'un Süper Lig'e yükselmesi, gastronomi kentinin turizm beklentisini arttırdı

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOGLU - Hatayspor'un TFF 1. Lig'de sampiyon olarak Süper Lig'e yükselmesinin, birçok tarihi, kültürel ve dogal güzelligi barindiran gastronomi kentini turizmde de ataga geçirmesi bekleniyor.

UNESCO tarafindan gastronomi alaninda "Yaratici Sehirler Agi"na dahil edilen ve EXPO 2021'e ev sahipligi yapacak olan Hatay'da, Süper Lig coskusu yasaniyor.

Dünyanin ilk magara kilisesi St. Pierre, Anadolu'nun en eski camisi Habib-i Neccar ile birçok kültürel degerin bulundugu kentte, Hatay'in ilk kez Süper Lig'de temsil edilecek olmasinin turizm atagina dönüstürülmesi hedefleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan 11 Eylül'de baslayacagi duyurulan Süper Lig'de, takimlari ve taraftarlarini agirlayacak kentte, hem gastronomi hem de kültürel ve dogal güzelliklerin tanitilmasi amaçlaniyor.

- "Süper Lig, kentin ve ürünlerinin tanitimi için güzel bir sans"

Hatay Turizm Dernegi Baskani Hakan Boyaci, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinin tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'de de turizmi olumsuz etkiledigini söyledi.

Kentin bu süreci en az kayipla geçirdigini ifade eden Boyaci, "Hatay'daki birçok isletme 'Güvenli Turizm Sertifikasi' almaya devam ediyor. Üst düzey hijyen uygulaniyor. Kentimiz ülkemizdeki en güvenli sehirlerden." dedi.

Boyaci, misafirlerini her yil yeni bir sürprizle karsiladiklarini, geçen ay açilan Arsuz-Samandag sahil yolunun da bunlardan biri oldugunu dile getirdi.

Yakin zamanda hizmete giren müze otel, zeytinyagi, antik cam, tibbi ve aromatik bitkiler müzeleriyle kentin "müzeler sehri" haline geldigini aktaran Boyaci, söyle konustu:

"Tüm bunlarin yaninda Hatayspor'umuz Süper Lig'e yükseldi. Bu cosku tüm kentte halen kutlaniyor. Bundan sonra Süper Lig takimlari ve taraftarlari da kentimize gelecek. Bu Hatay'in turizmi açisindan önemli bir deger olacak. Gelenler sadece maçi izleyip gitmeyecek. Tarihimizi, kültürümüzü, gastronomimizi kesfedecekler. Süper Lig, kentin ve ürünlerinin daha hizli tanitimi için güzel bir sans. Simdiden otellerimizde rezervasyon yaptiranlar oluyor."

- "Sporseverleri kentimizde agirlamaktan büyük onur duyacagiz"

Kente gelen misafirlerin onlarca çesit yemek, tatli ve mezelerden tatma firsati bulacagini, futbolun yani sira diger spor alanlarinda da Hatay'da önemli yatirimlar yapildigini anlatan Boyaci, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu olan Arsuz-Samandag bisiklet yolu faaliyete geçti. Önümüzdeki yillarda hizmete girecek yat sporlari merkezi de önemli bir merkez olacak. Tüm sporseverleri kentimizde agirlamaktan büyük onur duyacagiz. EXPO 2021 Hatay'da yapilacak. Bununla ilgili çalismalar da devam ediyor. Tüm bunlarla, 2021 yilinin Hatay turizmi için çok verimli olmasini temenni ediyoruz."



Güncel 6.08.2020 10:57:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk savunma sanayisindeki üstünlük "yapay zeka" ile artırılacak

2

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

3

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

4

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

5

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

6

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

7

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

8

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

9

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

10

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi