Havacılıkta girişimlerin yeni merkezi İGA Hub açılıyor

Havacılıkta girişimlerin yeni merkezi İGA Hub açılıyor

Havacılıkta girişimlerin yeni merkezi İGA Hub açılıyor

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı, bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olan İGA İstanbul Havalimanı, İTÜ ARI Teknokent ile iş birliği yaptı. Sektörde yenilikçi fikirlerin gelişmesi ve ekonomiye katkıda bulunması adına “İGA Hub” girişimcilik programı hayata geçiyor.
Girişimcilik programı çerçevesinde “Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği” dikeyinde akıllı havalimanı, robotik, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, güvenlik, mobilite alanlarındaki girişimlerin olgunlaşması için girişim ekosistemi oluşturulacak. “Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği” dikeyinde yenilikçi proje geliştiren girişimler başta olmak üzere İstanbul Havalimanı çalışanları ve İstanbul Havalimanı ekosistemi içerisindeki tüm paydaşların da yenilikçi ve teknolojik tabanlı iş fikirleri ile İGA Hub girişimcilik programına başvuru yapabilecek.
Havalimanı işletmeciliğinde küresel bir marka olma hedefi olan İstanbul Havalimanı, yenilikçi ve teknolojik girişimlerin “Sivil Havacılık ve Havalimanı İşletmeciliği” dikeyinde yükseliş göstermesi adına İTÜ ARI Teknokent ile yoğun iş birliği görüşmeleri sonucunda İGA Hub hayata geçti. Bu çerçevede ilk çözüm ortağı ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi oldu.
Girişimlere 800 bin TL ödül
Girişim programına kabul edilen girişimlere ihtiyaç duyacakları tüm desteklerin sunulmasının yanı sıra; girişimciler, İTÜ Çekirdek’in her yıl düzenlediği bölgenin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang Start-up Challenge’ta toplam 800 bin TL’lik İGA ödül havuzundan pay alma şansı yakalayacaklar.

İGA CEO’su Kadri Samsunlu’dan girişimcilere çağrı
Günümüzde küresel rekabetteki gücü artırmak amacıyla en stratejik alanlardan birisinin teknoloji olduğunu vurgulayan İGA CEO’su Kadri Samsunlu, bunun en önemli kaynağının da yenilikçi, cesur teknolojiler ve bunu geliştiren start-up’lar olduğunu söyledi. Samsunlu, programda hedeflerinin, sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği alanında inovatif fikirlerin hayata geçirilmesini ve teknolojik girişimlerin desteklenmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Samsunlu, “İGA Hub ile küresel bir marka olma yolunda hem Türk ve dünya sivil havacılığına katkı sağlamayı hem de İstanbul Havalimanı’nda geliştirilen bu projelerin havacılık sektörüne olduğu kadar diğer sektörlere de fayda sağlamasını amaçlıyoruz” dedi.


Güncel 4.04.2022 11:11:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

2

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

3

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

4

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

5

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

6

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

7

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

8

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

9

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

10

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı