Havaların soğumasıyla balık fiyatlarında düşüş bekleniyor

Havaların soğumasıyla balık fiyatlarında düşüş bekleniyor

Havaların soğumasıyla balık fiyatlarında düşüş bekleniyor

Balıkesir’in Erdek ilçesinde balıkçılar, havaların soğuması ve balığın bollaşmasıyla birlikte fiyatların düşüşe geçeceğini söyledi.
Av yasağının kalkması ve kış aylarının gelmesiyle birlikte balığa olan talep arttı. Sofraların vazgeçilmezi olan hamsi, tezgahlarda kilosu 20 liradan yer buluyor. Palamudun tane fiyatı da 25 ile 30 lira arasında değişiyor. Önümüzdeki günlerde havaların soğuması ile fiyatların vatandaşın istediği oranlara gerileyeceğini ifade eden Erdekli balıkçılar, bu sezondan hayli umutlu olduklarını dile getirdi.
Balıkçılar, deniz suyu sıcaklığının yüksek derecede seyretmesi nedeniyle balığın kıyıya fazla yaklaşmadığını, önümüzdeki günlerde havaların soğuması ve yağışların etkili olması ile birlikte balığın bollaşarak fiyatların düşeceğini kaydetti.


Güncel 28.10.2020 14:38:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de sigara kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

2

Osmaniye’de 89 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

3

Osmaniye’de 35 yıllık öğretmen Eray Akdağ’a duygusal veda

4

Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi

5

Mersin'de trafolardan bakır kablo çaldığı öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı

6

Antalya'da bir işçiye işkence yaptıkları iddia edilen 4 sanığa hapis cezası

7

Tera Yatırım Teknoloji Holding'de üst düzey atama

8

Mersin'de rüzgarın etkisiyle devrilen ağaç seyir halindeki 3 araca zarar verdi

9

Huawei nova 14 Pro Türkiye pazarında ön satışa sunuldu

10

Sarp kayalarla çevrili Kapıkaya Kanyonu kışın da tırmanış tutkunlarını ağırlıyor