Havalimanlarında FOD yürüyüşü

Havalimanlarında FOD yürüyüşü

Havalimanlarında FOD yürüyüşü

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından havalimanlarında uçakların harekat alanı ile apronlarda bulunan ve uçuş emniyetini tehlikeye sokabilecek yabancı maddeleri temizlemek için FOD yürüyüşü gerçekleştirildi.
Apron çalışanlarının katıldığı FOD yürüyüşüne DHMİ’nin işlettiği tüm havalimanlarında yapıldı. Yapılan temizlikte, havalimanı uçak hareket alanı (pist, apron ve taksi yolu) üzerinde bulunabilecek; lastik parçası, taş, kum, pet şişeler, kâğıtlar, meşrubat kutuları, gazete, dergi parçaları, bez, kumaş, kauçuk parçalar, poşet vb. uçuş emniyetini olumsuz etkileyebilecek yabancı maddeler temizlendi.

FOD nedir?
Havalimanı uçak hareket alanı (pist, apron ve taksi yolu) üzerinde bulunabilecek; lastik parçası, taş, kum, pet şişeler, kâğıtlar, meşrubat kutuları, gazete/dergi parçaları, bez/kumaş/kauçuk parçalar, poşet vb. uçuş emniyetini olumsuz etkileyebilecek yabancı maddeler “Yabancı Madde Döküntüsü” (FOD) olarak tanımlanıyor. Bu maddelerin ortaya çıkarabileceği sorunların önlenmesi amacıyla, uçak hareket alanı, havalimanı personelince düzenli aralıklarla titiz bir şekilde kontrol edilerek temizleniyor. FOD farkındalık yürüyüşü sonrasında katılımcılardan alınan görüş, öneri ve geri bildirimler değerlendirilerek, karşılıklı etkileşim sağlanıyor. Uçuş emniyeti farkındalığı üzerinde yaptığı pozitif etkiler göz önünde bulundurularak etkinliğin her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.


Güncel 14.12.2021 11:30:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

2

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

3

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

4

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

5

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

6

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

7

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

8

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

9

Burdur'da şarampole devrilen motosikletin sürücüsü öldü

10

Adana'da av tüfeğiyle 1 kişiyi öldüren, 1 kişiyi yaralayan zanlı tutuklandı