Havanın soğuması en çok onlara yaradı

Havanın soğuması en çok onlara yaradı

Havanın soğuması en çok onlara yaradı

Şanlıurfa’da havaların soğumasıyla evinde doğalgaz olmayan vatandaşlar çareyi sobada buldu.
Tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da etkisini gösteren soğuk ve yağışlı hava soba satışlarını arttırdı. Kentin özellikle kırsal kesiminde yaşayan vatandaşlar ısınmak için sobaya yöneliyor. Sobaların fiyatları ise özeliklerine ve kalitesine göre 90 ila 800 lira arasında değişiyor.

“Diğer illerden bile rağbet var”
Komşu illere de soba satışı yaptığını belirten Mehmet Baran Çiftçi, “Bu yıl yoğun talep var. Vatandaşlar dışarıdan gelip alıyorlar. Gaziantep, Mardin, Silopi, Cizre ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar yoğun olarak talep ediyor” dedi.
Köyden soba almaya gelen Abdullah Günak ise “Köyden soba almaya geldim. Allah razı olsun yardımcı oldular. Ben tercih ederim herkese bir an önce gelin sobanızı alın sobalar bitecek” şeklinde konuştu.
Sobayı elinde taşıyarak evine götüren Hamit Tekdağ da, “Kış geldi artık mecburen soba almamız lazım. Çocuklar üşüyor. Çoluk, çocuğum var, mecburen soba aldık. Ve kendimize de dikkat etmemiz lazım virüs var. İki üç gün sonra yine yağmur olacak ben de mecburen soba almamım lazımdı aldım” diye konuştu.


Güncel 9.11.2020 15:15:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor