HAYVAN SEVGİSİ BOYALARLA KAĞITLARA YANSITILDI

HAYVAN SEVGİSİ BOYALARLA KAĞITLARA YANSITILDI

Osmaniye Belediyesi tarafından, '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü' etkinlikleri kapsamında hayvan sevgisi konulu resim yapma yarışması düzenledi. Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesine kurulan resim atölyesinde gerçekleştirilen, ilk ve ortaokul olmak üzere yaklaşık 100 öğrencilerinin katıldığı yarışmada, hayvan sevgisi boyalarla kâğıtlara yansıtıldı.
Etkinliğe katılan tüm öğrenciler, Osmaniye Belediyesi tarafından başlatılan ve devam ettirilen 'Küçük Veteriner Hekim' projesi kapsamında, veteriner önlüğü giyerek stetoskop ile hayvanları muayene edip kalp atışlarını dinlediler. Öğretmenler, okul yöneticileri ve velileri eşliğinde etkinliğe katılan öğrenciler barınaktaki hayvanları sevdiler. Ayrıca Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Matematik Öğretmeni Arzu Meral Çoban ve İngilizce Öğretmeni Mustafa Demirel gözetiminde katılan Beren Sağlık Koleji öğrencileri tarafından mama hediye edildi. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda İlkokullar kategorisinde, Şehit Yasemin Tekin İlkokulu’ndan Ayşe Yağmur Kara birinci, 7 Ocak İlkokulu’ndan Yusuf Enes Özdemir ikinci, Cebelibereket Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu’ndan Hatice Beray Düzgün üçüncü oldular ve Yavuz Selim İlkokulu’ndan Hilal Coşkun ise mansiyon ödülüne layık görüldü. 
Ortaokullar kategorisinde, Şehit Bekir Evren İmam Hatip Orta Okulu’ndan Sima Akay birinci, Şehit Bekir Evren İmam Hatip Orta Okulu’ndan M. Taha Erdoğan ikinci, Mustafa Özden Ortaokulu’ndan Ümit Uçar üçüncü oldular ve Dede Korkut Orta Okulu’ndan Cihangir Kabasakal ise mansiyon ödülü kazandı.
Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağına bilimsel destek veren Çukurova Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi akademisyenleri ve birinci sınıf öğrencilerine yine Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlatılan veteriner hekim önlükleri takdim edildi.

Haber:
İbrahim EMÜL/OSMANİYE  



Osmaniye 4.10.2019 17:10:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı