Hemzemin geçitler tehlike saçıyor

Hemzemin geçitler tehlike saçıyor

Hatırlanacağı üzere 2007 yılında narenciye işçilerini taşıyan kamyon 1 Nolu çiftçi yolunda hemzemin geçitte trenle çarpışmış ve bu çarpışma sırasında trenle demiryolu trafosu arasına sıkışan kamyonetteki 9 vatandaşımız hayatlarını feci şekilde kaybetmişlerdi.

Dörtyol`un usta gazetecilerinden Sedat İskenderoğlu?nun yaptığı habere göre 21 Mayıs 2013 günü de Yeşilköy?Beldesi Kumyığını Mevkiinde hemzemin geçitte bir aile daha yok oldu.

Bunlar Hemzemin geçitlerde yaşanan kazaların ne ilki, nede sonu olmayacak. Çünkü hemzemin geçitte vatandaşların ışık ve bariyer ihlalleri o kadar fazla ki, kaza adeta bağıra bağıra geliyorum diyor. Hem de öyle ufak tefek değil çok daha büyük facialar kapımızın önünde beklemekte. Çünkü ilçemizde bulunan çok sayıda dolum tesisine yük taşıyan tankerler hemzemin geçitleri kullanmakta.

Yandaki resimde bir dakika arayla hemzemin geçitte ışık ihlali yapan iki araç görülüyor. Bunlardan ilki bir şirket minibüsü, diğeri ise dolum tesislerine giden bir tanker. Burada gaye şoförleri zan altında bırakmak değil. Elbette yapılan bir ışık ihlali ve suç. Peki vatandaşı bu ihlale iten neden ne?

Sokakta bu sorunun cevabını aradık. Sizde arayınız. Biz bu soruyu sorduğumuz her vatandaştan aynı cevabı alıyoruz; ?Hemzemin geçitlerde bekleme süresi çok uzun.?

Işıklar yandığı andan trenin geçiş anına kadar geçen süre için her vatandaş farklı bir rakam vermekte. Kimi 15 dakika bekledim diyor, kimi bu süreyi 20 hatta 25 dakikaya kadar çıkartıyor. Fakat herkesin üzerinde mutabakat sağladığı makul bir bekleme süresi var. Bu da 3 dakika olmalı diyorlar. 3 dakikadan sonra araç içerisinde bekleyen vatandaş tahammül sınırını aşmış oluyor ve ışığı ihlal ediyor.?Bu ihlal zamanla bir alışkanlık halini alıyor. Araç sürücüleri hiç duraklama yapmadan, trenin gelişini kontrol etmeden ışığı ihlal etmeye başlıyorlar. Burada başka bir sorun daha karşımıza çıkıyor. 

DEMİRYOLU TRAFOLARI GÖRÜŞÜ ENGELLİYOR

Demiryollarının hemzemin geçitlerinin yanına yapılan sinyalizasyon ve haberleşmeyi sağlayan binalar ise sürücülerin görüşünü kapatmakta.?Elbette yetkililer sürücülerin görmesi ve dikkat etmesi gereken şey ışıklardır, ışıklar size trenin yanaşmakta olduğunu haber ediyor diyecektir. Ama ifade ettiğimiz gibi ışık ihlali genel bir alışkanlık haline gelmiş durumda.  

Özellikle Dörtyol Garının hemen yanındaki Barınak ve Dörttaş giden hemzemin geçitte bekleme süresinin uzunluğu herkesin tepkisine neden oluyor. Sonuç olarak vatandaş kurallara uymalı, ilgililerde bekleme süresini gözden geçirmelidir.    

Haber:Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay)



Güncel 25.10.2016 05:22:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor