Hibe destekli yağlık ayçiçeği tohumları toprakla buluştu

Hibe destekli yağlık ayçiçeği tohumları toprakla buluştu

Hibe destekli yağlık ayçiçeği tohumları toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde Yozgat’ta çiftçilere dağıtılan hibe destekli 19 bin 660 kilogram yağlık ayçiçeği tohumları, toprakla buluşmaya başladı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya, bu yıl il genelinde 40 bin dekar alana yağlık ayçiçeği ekilişi gerçekleştirileceğini söyledi. Yozgat’ın hububat ve baklagil üretiminde önemli iller arasında yer aldığını belirten Özkaya, son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte ay çiçeği üretiminde de üst sıralarda yer almak istediklerini ifade etti.
Yağlık ay çiçeği üretiminde Yozgat’ın Türkiye’de 26. Sırada yer aldığını hatırlatan Özkaya şunları söyledi: “2020 yılında yağlık ayçiçeği ekilişimiz 12 bin dekarken 2021 yılında bu 28 bin 700 dekara, 2022 yılında ise dağıttığımız miktarla birlikte 130 bin dekara ulaşmıştır. Bu yıl da sadece dağıtığımız 19 bin 660 kilogram tohumla yaklaşık 40 bin dekar ekilişi daha sağlanacaktır. Türkiye’de en az ilk 10’da olacak şekilde Yozgat’ımızı Türkiye’nin önemli üslerinden birisi haline getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.


Ekonomi 22.05.2023 16:27:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı