HKÜ’de medya okuryazarlığı ve söylem analizi webinarı

HKÜ’de medya okuryazarlığı ve söylem analizi webinarı

HKÜ’de medya okuryazarlığı ve söylem analizi webinarı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi, düzenlediği Webinar serisine bir yenisini daha ekledi. Ele aldığı güncel konular ile öğrencilerini çok yönlü gelişim imkanı sunan iletişim fakültesi “Medya Okuryazarlığı ve Söylem Analizi” konusu ile HKÜ Öğretim Görevlisi Bilge Kalkavan’ı konuk olarak ağırladı.
Çevrimiçi gerçekleştirdiği yayında medya okuryazarlığı ve söylem analizi ile ilgili bilgileri İletişim Fakültesi öğrencilerine aktaran Öğr. Görevlisi Bilge Kalkavan, söylenilen her şeyin söylem olmadığını belirtti. Söylem analizinin birçok aşaması olduğunu kaydeden Kalkavan, “Yazılı, sözlü, görsel, makale, sessiz kaldığımız yerler bile bir söylem olabilir. Söylem çözümlemesi veya söylem analizi, bir uygulamalı dilbilim alanı ve sosyal bilimlerde kullanılan nitel, yorumlamacı bir araştırma yöntemidir. Bu yorumlama faaliyeti dolayısıyla "eleştirel söylem çözümlemesi" veya "eleştirel söylem analizi" biçimlerinde de kullanılır” dedi.
Dizi ve filmlerde yapılan konuşma çözümlemelerinden de bahseden Kalkavan, dilin kullanma yönteminin öneminden bahsetti. İletişim Fakültesi akademisyenlerinin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği webinarda Bilge Kalkavan, öğrencilerin merak ettiği tüm sorulara detaylarıyla cevap verdi.


Güncel 15.04.2021 09:45:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Sağlık Bakan Yardımcısı Okumuş, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu:

2

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kentteki önemli projeleri inceledi

3

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

4

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı

5

Şişecam Bulgaristan üretim tesisindeki kaplamalı cam hattı yatırımını tamamladı

6

Mersin'de Toros Yörüklerini Yaşatma Derneği kuruldu

7

Antalya sömestir tatilini hareketli geçirdi

8

Bozyazı'da sigara bırakma polikliniği hizmete girdi

9

MTSO Başkanı Çakır, gazetecilerle bir araya geldi

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Protezle yürümeye başlayan 13 yaşındaki Melike'nin hayali avukat olmak