Hükümetin teşvik paketi yürürlüğe girdi?

Hükümetin teşvik paketi yürürlüğe girdi?

Hükümetin sigorta primi işveren teşviki uygulaması Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi

OGİAD Başkanı Halil Çiftçi İstihdam açısından büyük önem arz eden 5084 sayılı Teşvik Yasası`nın süresinin uzatılmaması özellikle Anadolu`daki işletmeleri endişelendirmişti ancak sigorta primi işveren hissesi teşviki ile bu kaygılar azda olsa giderildi.

Çiftçi, önümüzdeki iki yılın kritik bir dönem olduğunu belirterek, ?Bu desteklerin devam etmesi çok gerekli. Çünkü Anadolu`da tuğlalar çok zor şartlarda koyuluyor.? dedi

Hükümetin, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak belirlenen illerin sigorta primi işveren hissesi teşviki uygulanmak suretiyle üretim ve istihdam sağlamayı amaçlayan yeni uygulaması yürürlüğe girdi.Prim teşviki ilimizde 01.01.2013 tarihinden 31 Aralık 2017 tarihine kadar uygulanacak.5510 sayılı kanunun 81. maddesinde yapılan değişiklikle `` Malüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacak``

5084 sayılı kanunla 2012 sonuna kadar olan avantajları içermese de 10 ve üzeri işci çalıştıran işletmelerimiz için yeni asgari ücret üzerinden kişi başı yaklaşık,ödemelerin peşin yapılması şartı ile 113 tl indirim yapılmıştır. Uygulamanın tam netleşmesi SGK`nın Genelgesi beklenmektedir.

OGİAD olarak bu durumun özellikle ilimizde istihdama yönelik açılımlar sağlayacağını düşünüyor, Devlet ve Hükümet yetkililerine teşekkür ediyoruz.



Güncel 25.10.2016 05:03:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk savunma sanayisindeki üstünlük "yapay zeka" ile artırılacak

2

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

3

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

4

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

5

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

6

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

7

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

8

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

9

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

10

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi