Hüseyin Yücel: “Aşısını olmayan öğretmenle ya da personelimizle maalesef yollarımızı ayırmak durumundayız”

Hüseyin Yücel: “Aşısını olmayan öğretmenle ya da personelimizle maalesef yollarımızı ayırmak durumundayız”

Hüseyin Yücel: “Aşısını olmayan öğretmenle ya da personelimizle maalesef yollarımızı ayırmak durumundayız”

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi tüm Türkiye’deki okul yöneticileriyle bir araya gelen Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji çalışanlarının yüzde 97’sinin aşı olduklarını ifade etti. Yücel, aşı olmak istemeyen çalışanlarına ise saygısının sonsuz olduğunu ancak aşı olmayan kimseyi okullarında çocukların sağlığı için çalıştıramayacaklarını da açıkladı.
Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, yeni eğitim öğretim dönemi öncesi tüm Türkiye’deki okul yöneticileriyle bir araya geldi. 63 ilde 144 kampüslerinin olduğunu ve yaklaşık 7 Bin kişinin okullarında istihdam edildiğini söylerken, kurumlarında aşı olan personel sayısını da açıkladı. Yücel “İş yeri hekimimizden güzel bir haber aldım, Bahçeşehir Koleji çalışanlarının yüzde 97’si aşısını olmuş. Olmayan çalışma arkadaşlarımızın çok büyük bir kısmı ise gebelik ya da farklı sağlık nedenleriyle aşılarını ertelemişler. Okullarımız açılana kadar onlar da aşılarını olarak aramızda olacaklar” dedi.
“Okulları açmanın tek yolu aşı olmaktır”
Hüseyin Yücel aşı olmak istemeyen çalışanlarına ise saygısının sonsuz olduğunu ifade ederken aşı olmayan kimseyi okullarında çocukların sağlığı için çalıştıramayacaklarını açıkladı. Yücel ayrıca, “Aşı olmak istemeyen personelimize saygımız sonsuz. Ancak, yok ben aşıya inanmıyorum, yok bize çip takacaklar diyen ve aşısını olmayan personeli, öğretmeni, hangi birimde çalışırsa çalışsın sınıflarımıza, okullarımıza almamız mümkün değil, onlarla yollarımızı maalesef ayırmak zorundayız. Eğitim kurumu ve eğitimci olmanın sorumluğuyla, velilerimizin de aşısını olarak ülkemizde okul zillerinin tekrar çalmasına katkı sağlayacağınızdan şüphemiz yok” diyerek okulları açmanın tek yolunun aşı olduğunu ve bir senenin daha kayıp edilemeyeceğini vurguladı.


Güncel 10.08.2021 16:37:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi