İbrahim Bodur vefatının dördüncü yılında değerleriyle anılıyor

İbrahim Bodur vefatının dördüncü yılında değerleriyle anılıyor

İbrahim Bodur vefatının dördüncü yılında değerleriyle anılıyor

ISTANBUL (AA) - Kale Grubu’nun Kurucusu ve Onursal Baskani merhum Dr. Ibrahim Bodur, vefatinin dördüncü yilinda bir dizi programla aniliyor.

2016 yilinda vefat eden Ibrahim Bodur’un hatirasini yad etmek ve vefatinin dördüncü yilinda anmak için mayis ayinda online olarak bir dizi program düzenleniyor.

Kale Grubu tarafindan programin çerçevesi, Ibrahim Bodur’un kisiligiyle özdeslesmis ve dünden bugüne köprü kuran degerlerinden "öngörü, cesaret, mücadele, yenilikçilik ve güven" kavramlari üzerinden olusturuldu.

Kale Grubu tarafindan üç yildir düzenlenen kendi alaninda önde gelen isimlerin agirlandigi KaleTalks sohbet serisi, anma programi kapsaminda bu bes deger etrafinda kurgulanarak gerçeklestirildi. 4-15 Mayis tarihleri arasinda, Yönetim Danismani Fazil Oral’in moderatörlügünde düzenlenen ve toplamda 10 konusmacinin agirlandigi KaleTalks'lari 100 binden fazla kisi izledi.


- Ibrahim Bodur Anma Haftasi’na özel üç ayri “webinar”


18-23 Mayis tarihlerindeki etkinlikleri kapsayan Ibrahim Bodur Anma Haftasi’nda ise Ibrahim Bodur’un anildigi üç webinar (internet semineri) gerçeklestirilecek.

19 Mayis’ta “Nesilden Nesile” temasiyla, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami vesilesiyle Ibrahim Bodur’un degerlerinden, cesaret kavraminin nesilden nesile nasil degistiginin tartisilacagi webinar saat 15.00’da, Dinamo Danismanlik Kurucu Ortagi ve Universum Orta Dogu Direktörü Evrim Kuran, Google EMEA Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu Baskan Yardimcisi Yonca Dervisoglu ve Ibrahim Bodur Sosyal Girisimcilik Ödülü 2017 yili kazananlarindan Köy Okullari Degisim Agi Genel Koordinatörü Mine Ekinci’nin katilimiyla gerçeklesecek.

20 Mayis’ta saat 19.00’da, Mimar ve Kubbealti Vakfi Baskani Sinan Uluant moderatörlügünde gerçeklestirilecek “Kaybolan Degerlerimiz” baslikli webinarda, Emekli Büyükelçi ve Felsefeci Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve Ilahiyatçi Prof. Dr. Mustafa Fayda konusmaci olarak yer alacak.

21 Mayis’ta ise "Degerlerimiz ile Bir Ömür" temasiyla saat 14.00’da, Kale Grubu-Fast Company isbirliginde duyarli ve sorumlu liderlik ve degerler üzerinden Türkiye’nin gelecek perspektifinin konusuldugu bir webinar düzenlenecek.

Kale Grubu Baskani ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ve Fast Company Yayin Direktörü Rauf Ates’in ev sahipliginde, Fazil Oral moderatörlügünde yapilacak webinarda Psikolog Yazar Acar Baltas, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ETÜ Rektörü Prof. Dr. Güven Sak ve Ekonomi ve Dis Politika Arastirmalar Merkezi (EDAM) Baskani Sinan Ülgen konusmaci olarak yer alacak.

Tüm webinarlar Kale Grubu’nun Youtube hesabi ile Facebook ve Twitter sayfalarindan canli olarak yayinlanacak.

Ibrahim Bodur Anma Haftasi, 23 Mayis’ta gerçeklesecek dua yayini ile sona erecek.


- "Bu degerleri bütün kurallara islememiz lazim"


Bu arada Kale Grubu Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, düzenledigi online basin sohbet toplantisiyla sirketin gündemine iliskin açiklamalarda bulundu.

Okyay, tüm dünyanin yasadigi bu zorlu günlerde, Ibrahim Bodur’un anisina yarasir sekilde onu anlayarak anmaya çalistiklarini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Yerel kalkinma, sanayileserek kalkinma öngörüsüyle Kale Grubu’nun tohumlarini atan Ibrahim Bodur, her zaman içgörüsüne dönerek toplumsal fayda saglamak için çalisan; bir dava ugruna tükenmeyen cesaretiyle hayat boyu mücadele eden; yenilikçi bakis açisiyla yenilige ilham olan; ailesine, çalisanlarina ve topluma güven veren bir ömür yasadi.

Biz de böylesine yegane bir mirasa sahip çikmaktan, bu zor günlerimize rehber olan degerlerinin izinden gidiyor olmaktan gurur duyuyoruz. Ve biliyoruz ki ülke olarak merhum Ibrahim Bodur'un hayatina düstur olan degerleri bu degerleri, bu ilkeleri bütün topluma, bütün kurumlara ulastirmamiz, bütün kurallara islememiz lazim. Ancak bu sekilde ulasmak istedigimiz parlak gelecege sahip olabiliriz."


- "Havacilikta daha seyreltilmis bir çalisma moduna girmedik"


Okyay, Kale Grubu olarak diger bütün sirketler gibi koronavirüs pandemisinden olumsuz etkilendiklerini belirterek, 15 gün kadar ara verdikten sonra bazi sektörlerdeki faaliyetlerin birkaç hafta önce yeniden basladigini söyledi.

Anadolu'daki operasyonlari nedeniyle ilçe bazinda saglik planlamalari yaptigini aktaran Okyay, çalisanlar ve aileleri için ideal saglik sartlari için efor sarf ettiklerini anlatti.

Havacilik alanindaki çalismalarinin dünya lojistik sektöründe yasanan sikintilar nedeniyle zaman zaman aksadigini belirten Okyay, "Savunma ve havacilik tarafinda tahminlerimizi gerçeklestirmek için çalismalarimiza ara vermedik. Çünkü zaten F-35 tarafinda yasanan bir takim belirsizlik süreci devam ediyor. Dolayisiyla elimizde olan siparisleri tamamlamak adina orada daha seyreltilmis bir çalisma moduna girmedik. Ancak gümrük kapilarindaki durumlar ve uçuslarin olmamasi tüm havacilik sektörünü oldugu gibi bizi de etkiledi." bilgilerini verdi.


- "Biraz daha içe döndük"


Salginin Türkiye'de görülmeye baslamasinin ardindan 1-2 ay boyunca önce durumu anlamaya, sonra da durumu yönetmeye çalistiklarini anlatan Okyay, Kale Grubu olarak tüm faaliyetlerinde "Önce saglik" dediklerini aktardi.

Okyay, sunlari kaydetti:

"Önce insan sagligina odaklandik. Bunun disinda bir de öngörü gerekiyordu. Yurt içindeki STK'larda görevliyim, buradaki toplantilara katildim, neler oldugunu izlemeye çalistim. Yurt disinda üyesi oldugum kuruluslarin toplantilarina katildim. Dünyada neler olup bittigini gördüm. Öngörü olusturmaya gayret ettik. Bu sirada arkadaslarla olusturdugumuz Kovid-19 grubunda paylastik ve buradan isimizle ilgili çikarimlar yapmaya basladik.

Burada içgörü öngörüden önemliydi. Biraz da kendimize dönüp neyi daha farkli yapabiliriz, neyi yanlis yaptik, neyi daha fazla elden geçirmek lazim gibi yönetsel konularda da kendimizi sorguladik. Dolayisiyla bu anlamda biraz daha içe döndük. Yaptigimiz isleri tabii devam ettiriyoruz. Testler de iyi çikiyor, isin (Salginla mücadele) çok büyük kismi geride kaldi. Ögrenme, bozma, yeniden yapma, yeniden tasarlama, oradan bir seyler ögrenme döngüsünü çok sik çalistirdik. Simdi artik meyvesini de görüyoruz. Bu dönemi bütün toplum için öze dönme, degerlerimize sahip çikma ve kökleri güçlendirme firsati olarak görüyoruz."


- "Dijital ikiz çalismalari hiz kazandi"


Okyay, grubun dijital dönüsüm çalismalarini 2 yil önce baslattigini ifade ederek, magazalarin deneyim merkezi olacagi "yeni düzen"e hazirliklarini yapmaya basladiklarini söyledi.

Okyay, sirketinin dünyada sanayi üretimi alaninda büyük ragbet gören "digital twin" (Dijital ikiz) teknolojisi hakkinda çalismalarina hiz verdigini belirterek, "Dijital ikiz çalismalarimiz önümüzdeki ay devreye girecek. Dolayisiyla yeni normalde is yapma tarzina kedimizi adapte etmeye gayret ediyoruz." dedi.

Okyay, söyle devam etti:

"Koronavirüs pandemisi süreci içinde gerekli tüm önlemleri aldik. Bütün fabrikalarda termal kameralari kurduk. Personel servisleri, birlikte is yaptigimiz is ortaklarimizla birlikte önlemlerimizi de aldik ve düzen degisikligini yaptik. Açikçasi subat basindan itibaren yaptigimiz hazirliklarla bu tedbirleri tek tek hayata geçirdik.

Sorumlu ve duyarli liderlik diyoruz. Pandemi sürecinde tedarikçilerimiz arasinda sikintiya düsenler oldu. Onlarla bagimizi birazcik daha sikilastirma gayreti içerisinde olduk. Özellikle serbest çalisan, hizmet aldigimiz kisiler oldugu için. Dolayisiyla Anadolu'da yerlesik sosyal dokuya dokunan bir sanayi grubu oldugumuz için elimizden geleni yaptik."



Yurt Dünya 18.05.2020 17:03:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da şarkıcı Altay, "2024 Uluslararası Gül Festivali" kapsamında konser verdi

2

Hatay'da 15 metrelik kuyuya düşen tilki kurtarıldı

3

Adana'da kayıp çocuğun cesedi sulama kanalında bulundu

4

Antalya Gazeteciler Cemiyeti "2023 Yılı Basın Ödülleri" verildi

5

Adana'da bir iş yerini kundakladığı öne sürülen zanlı gözaltına alındı

6

Antalya'da iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı

7

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Kanlı Divane Antik Kenti'nde konser verdi

8

Hatay'da patlama meydana gelen bina ve çevresinde hasar oluştu

9

Burdur'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yılı dolayısıyla yamaç paraşütü uçuşu

10

Türk Kızılay gönüllülerinden Hatay'daki öğrencilere kıyafet desteği