İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş'ta konuştu:

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Kahramanmaraş'ta konuştu:

KAHRAMANMARAŞ - İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Kriz ortaya çıktıktan sonra bizim kadar krizi hızlı çözen bu kadar kenetlenen dünyada başka bir millet yok." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Karaloğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya katıldı, yetkililerden kentteki gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

Karaloğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm ilçelerde ayrı ayrı toplantı yapıp 154 günde gelinen noktayı değerlendireceklerini söyledi.

Elde edilen bilgi ve verilerin kendilerine yol göstereceğini ve ışık tutacağını anlatan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"İşte bugün geldiğimiz noktayı anlamak istiyoruz. Bundan sonraki süreci de nasıl hızlandıracağız onu hep birlikte çalışacağız. Depremde Kahramanmaraş'ta 12 bin 635 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini rahmeti rahmana kavuştuğunu görüyoruz. Halen tedavisi devam edenler var. İstanbul, Ankara, Samsun, Antalya gibi illerde takip ettiğimiz yaralı depremzedelerimiz var. Ölenlere rahmet tedavisi devam edenlere şifalar diliyorum. 'Asrın felaketi' deniliyor, aslında asırda geçen belki insanlık tarihinin yazıldığı günden bu tarafa bildiğimiz bütün afetlerden daha büyük bir afeti yaşadık."

Sahada çalışanlar başta olmak üzere herkesin büyük fedakarlık göstererek bir işin ucundan tuttuğunu hatırlatan Karaloğlu, bu sayede belirli bir noktaya gelindiğini dile getirdi.

Depremle ilgili tatbikatların, senaryolar üzerinden yapıldığına dikkati çeken Karaloğlu, şu ifadeleri kullandı.

"Öyle bir afet senaryosu yazın, öyle bir deprem senaryosu yazın ki sonuçları itibarıyla en ağırı olsun deseler, hiç kimse ağır bir deprem senaryosunu böyle hayal edemezdi. Bizdeki senaryolar, genelde bir şehirde deprem olur ve komşu şehirler onun yardımına koşar. Burada 11 şehrimiz şimdi 18 oldu genel hayati kararı etkileme kararı itibarıyla. 18 şehrimiz ve 15 milyon insanımızın etkileneceği bir senaryoyu hiçbirimiz hayal bile edemezdik. Ama Rabb'imin gücü karşısında bir güç yok, bunu yaşadık. Fatura ağırdı ama milletimiz ve devletimiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde kenetlendik bugüne kadar geldik. Burada çok büyük fedakarlıklar var. Kriz ortaya çıktıktan sonra bizim kadar krizi hızlı çözen bu kadar kenetlenen dünyada başka bir millet yok. Buda bizim milletimizin en büyük özelliğidir onunla da gurur duyuyoruz."

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan, AFAD İl Müdürü Tayfun Temur ile ilgililer katıldı.



Politika 9.07.2023 14:10:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

2

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti:

3

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

4

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

5

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

6

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

7

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

8

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

9

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

10

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı