İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı, Mersin'e yeniden "nefes" olacak

İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı, Mersin

İdlib Şehitleri Hatıra Ormanı, Mersin'e yeniden "nefes" olacak

MERSIN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Mersin'in Mezitli ilçesinde kaçak kesimle tahrip edilen, agaçlandirma çalismasinin ardindan "Idlib Sehitleri Hatira Ormani" adi verilen alan, yeniden Dogu Akdeniz'in "nefesi" olacak.

Kentte, geçen yil 22 Aralik'ta eski Mezitli Mahallesi'nde 74 dekar ormanlik alanda, rant amaçli usulsüz agaç kesiminin ardindan Mersin Orman Bölge Müdürlügü ekipleri çalisma baslatti.

Tahrip edilen alanin yeniden agaçlandirilmasi için ekiplerin gösterdigi yogun çalisma sonunda bölgeye fistik çami, kizilçam, mavi servi, kara servi, akasya, disbudak, akçaagaç, defne, sögüt, okaliptüs, harnup ve ahlat türlerinden olusan 10 bin 100 fidan dikildi.

Alanin yeniden agaçlandirilmasinin ardindan bölgeye sehitlerin anisini yasatmak için "Idlib Sehitleri Hatira Ormani" adi verildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Mezitli'de yasanan olayin toplumun tüm kesimini üzdügünü söyledi.

Tüm hassasiyetleriyle olayi arastirdiklarini belirten Akduman, bu isin rant amaciyla gerçeklestirildiginin tespit edildigini dile getirdi.

Bölgenin, yeniden ormana kavusturulmasi için ilk günden çalismalara basladiklarini aktaran Akduman, söyle konustu:

"Ilk olarak bölgede temizlik çalismasi baslattik. Alan tel ihatasiyla çevrildi ve koruma altina alindi. Daha sonra arazide agaçlandirma çalismalarina baslandi. 146 dekar alanda agaçlandirma faaliyeti yapildi ve alanin tamami ormana kazandirildi. Alanda 10 bin 100 degisik tür ve çapta fidanlar diktik. Fistik çami, kizilçam, mavi servi, kara servi, akasya, disbudak, akçaagaç, defne, sögüt, okaliptüs, harnup ve ahlat türleri toprakla bulustu."

- "Idlib sehitlerimizin anisini yasatmak istedik"

Yeniden agaçlandirilan alana, "Idlib Sehitleri Hatira Ormani" adini verdiklerini vurgulayan Akduman, "Herkes bu ülkeye katki için gayret gösteriyor. En kutsal görevi ifa edenler süphesiz bu topraklar için hayatini veren sehitlerimizdir. Biz de onlarin anisini yasatmak için fidan diktik ve alanin adini Idlib Sehitleri Hatira Ormani olarak tescil ettik." diye konustu.

Akduman, ormanlarin korunmasi, gelistirilmesi ve tüm topluma hizmet sunmasi için üzerilerine düsen görevi yapmaya çalistiklarini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Biz elimizden geldigince orman varliginin korunmasi ve artirilmasi yönündeki çalismalarimiz devam ettiriyoruz. Ormanlarimizin bir metrekaresinin kaybina dahi tahammülümüz yok. Ormanlarimizin art niyetli kisiler tarafindan hukuksuz ve haksiz müdahale edilmesine izin vermeyecegiz."

- Bakan Pakdemirli açiklamisti

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, dün yaptigi açiklamada, kaçak kesimle tahrip edilen ormanlik alana çesitli türde 10 binin üzerinde agaç dikimi yapildigini ve bu alanin "Idlib Sehitleri Hatira Ormani" olarak tescil edildigini bildirmisti.

Pakdemirli, yasa disi agaç kesiminin önüne geçmek için orman teskilati olarak koruma faaliyetlerini artirdiklarini, toplumun tüm kesimlerinin destegiyle rant amaçli hiçbir eyleme izin vermeyeceklerini ifade etmisti.



Yurt Dünya 27.05.2020 12:01:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

2

Mersin'de üniversite öğrencileri Gazze'ye destek için çadır nöbeti başlattı

3

İstanbul'dan Isparta'ya gelen grup gül bahçelerini gezdi

4

Alanya'da 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıda gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı

5

Antalya'da kaybolan işitme engelli kadını arama çalışmaları sürüyor

6

Hatay'da hırsızlık iddiasıyla 1 şüpheli tutuklandı

7

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, eserlerini sergiledi

8

Burdur'da çeşitli suçlardan hüküm giyen firari yakalandı

9

Adana'da sürücülerin ambulansa yol vermesi kamerada

10

Kahramanmaraş'ta evde çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve bebeği tedavi altına alındı