İklim değişikliğiyle mücadelede işbirliği

İklim değişikliğiyle mücadelede işbirliği

İklim değişikliğiyle mücadelede işbirliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarının il geneline yayılması amacıyla ilgili kurumların katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenledi.
Bursa’da altyapıdan üstyapıya kadar birçok alanda projelerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir çevre için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda ‘Enerji Yönetimi’ konusunun ele alındığı ikinci toplantı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Kamu, ticari ve konut yapılarının ülke enerji tüketiminin yaklaşık 3’te 1’ini oluşturduğunun anlatıldığı toplantıda, kamu binalarının enerji verimliliği bakımından büyük potansiyel taşıdığına dikkat çekildi.
İlçe belediyelerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kamuda enerji verimliliği konusunda yapılan çalışmalar ve sonraki aşamada neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Enerji verimliliği sağlanması için yasal yükümlülüklerin, Büyükşehir Belediyesi’nin enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmaların konuşulduğu toplantıda, ilçe belediyelerin enerji yönetim birimi organizasyonları da ele alındı. Toplantıda, enerji yönetimini olumsuz etkileyen konular ve çözüm yolları da konuşuldu. Yol haritasının belirlenmesi konusunda fikir birliğine varan yetkililer, toplantıların Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık ve Atık Yönetimi’ konulu toplantısıyla devam edeceğini açıkladı.


Güncel 18.11.2021 09:07:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Yapı Kredi Yatırım 2026 strateji raporunu yayımladı

2

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

3

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi

4

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

5

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

6

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

7

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

8

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

9

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

10

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi