İklim krizine dikkat çekmek için zorunlu olmayan ışıklar söndürüldü

İklim krizine dikkat çekmek için zorunlu olmayan ışıklar söndürüldü

İklim krizine dikkat çekmek için zorunlu olmayan ışıklar söndürüldü

ECCO, WWF (World Wide Fund for Nature) tarafından düzenlenen dünya çapındaki Earth Hour hareketini destekledi ve haftasonu zorunlu olmayan ışıklarını kapattı. Üretimlerini sıfır atık ve daha az su kullanımı hedefiyle gerçekleştiren marka, geliştirdiği DriTan teknolojisi ile de yılda 25 milyon litre su tasarrufu elde ettiğin açıkladı.
Bugüne kadar toplum ve gezegen için hareket etme amacı doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştiren dünyanın en büyük deri markalarından ECCO, Earth Hour etkinlikleri kapsamında haftasonu zorunlu olmayan ışıklarını kapattığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, geliştirdiği DriTan teknolojisi ile tamamen susuz deri üretimine doğru geçiş yapan marka, Dünya Sağlık Örgütü’nün rakamlarına göre yılda 25 milyon litreden fazla su tasarrufu sağlıyor ve ortalama 9 bin kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Her bir deri için yaklaşık 20 litre su tasarrufu sağlayan teknoloji, ayrıca kimyasal kullanımını da en aza indirgiyor.
Susuz deri üretimine doğru önemli bir adım
Dünyanın en gelişmiş araştırma ve geliştirme tesislerinden biri olan ECCO Leather, DriTan teknolojisini, derilerin ihtiva ettiği nemi kullanmanın yollarını geliştirerek ve iyileştirerek yapıyor; bunu yaparken de dünyanın en eski endüstrilerinden birini yeniden icat etmeye çalışıyor. Tesis, DriTan teknolojisini, tüm deri üretim sürecini susuz hale getirmek için bir ilk adım olarak görüyor.


Güncel 28.03.2022 09:59:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

2

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

3

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

4

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

5

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

6

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

7

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

8

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

9

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

10

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi