İlkadım Belediyesi’nde e- ruhsat dönemi başlıyor

İlkadım Belediyesi’nde e- ruhsat dönemi başlıyor

İlkadım Belediyesi’nde e- ruhsat dönemi başlıyor

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş vatandaşların yapı ruhsatı işlemlerini internet üzerinden daha hızlı ve daha pratik yapmasına destek olmak amacıyla e-ruhsat başvuru sistemini vatandaşın hizmetine sunacaklarını söyledi.
İlkadım Belediyesi’nde dijital değişim ve dönüşümde attığı adımlarla bilişim alt yapısını her geçen gün yenileyen Başkan Demirtaş, vatandaşların yapı ruhsatı işlemlerini internet üzerinden daha hızlı ve daha pratik yapmasına destek olmak amacıyla e-ruhsat başvuru sistemini vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirtti. İlk olarak Yapı Kontrol Müdürlüğü, tarafından gerçekleşecek olan yazılım programının işleyişi hakkında yetkililerle birlikte bir toplantı düzenleyen Başkan Demirtaş," Bu uygulama ile vatandaşlarımız belediye ye gelmeden belediye hizmetlerine kolay erişim, zaman ve kaynak tasarrufuyla birlikte hedeflediğimiz dijital ortamın kolaylıklılarında faydalanabilecekler. Çağımızın getirmiş olduğu ideal teknolojik alt yapıyı kullanılarak müdürlüklerimizin ve vatandaşlarımızın zaman ve fiziki iş yükünü minimalize etmek için dönüşüm sürecimizde; doküman yönetim sitemiyle İçişleri Bakanlığı, E-belediye ve elektronik imza ve E-ruhsat platformunda yerimizi alarak, kurumsal entegrasyon kabiliyetimizi zirveye taşıyoruz” dedi.

“Dijital çağa entegre oluyoruz”
Vatandaşlarımıza daha şeffaf ve daha nitelikli hizmetler verebilmek için Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde dijital ruhsat uygulamasıyla belediye hizmetlerini vatandaşımızın ayağına götürdüklerini ifade eden Başkan Demirtaş," Hemşerilerimizin yapı ruhsatına dair tüm başvurularını elektronik ortamda yapabilmelerine imkân sağlamış bulunacağız. E-ruhsat başvuru sisteminin sağladığı yeniliklerle vatandaşımız Belediyeye gelmeden ruhsat ile ilgili bütün işlemlerini tamamlayabilecektir. Dijital dönüşümün sağladığı bu olanaklardan dolayı vatandaşlarımız zamandan, dosya ve proje çıktılarından tasarruf ederek istedikleri evraklara elektronik ortamdan ulaşabileceklerdir. İmzalarını elektronik olarak atabileceklerdir” diye konuştu.


Güncel 20.01.2023 15:25:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Kariyerini bırakarak sinemaya yönelen mühendis, ödüllü filmlere imza atıyor

2

İskenderun ilçesinde 500 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

3

Daikin'den tüketimi azaltan yeni nesil Icon Premix kombi

4

Hatay'da sahte altın sattıkları iddia edilen 3 zanlı adli kontrol şartıyla salıverildi

5

Belen ilçesinde düzenlenen etkinlik ozan ve şairleri buluşturdu

6

Adana'da 16 yaşındaki çocuğun öldüğü, babasının yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 4 zanlı tutuklandı

7

AK Parti Osmaniye İl Başkanı Binboğa: Vatandaşlarımız yeni evlerinde huzurla yaşıyor

8

Adana'da park halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

9

Hatayspor, 4 futbolcuyu daha transfer etti

10

Adana'da dereye düşen otomobil sürücüsü yaralandı