İmarda Revizyon Devam Ediyor

İmarda Revizyon Devam Ediyor

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara göreve geldikten sonra Osmaniye?nin imarında yaptığı önemli değişimlerle sağlıklı kentleşme için önemli adımlar atıldı. 2 Etap Revizyon İmar planın ardından, 1.Etap Revizyon revize imar planı ile 370 hektarlık alanda daha kat yüksekliği 5 kata çıkartıldı. İmar revizyonu belediye meclisinde kabul edilerek önce askıya çıkartıldı ve ardından yürürlüğe girdi.

Osmaniye?nin güneyinde 1100 hektarlık alanda yapılan 2.Etap İmar Revizyonu hükümleri ve anlayışına uygun olarak Atatürk Caddesinin kuzeyinde yer alan doğuda Kadirli Yolu, batıda Alhanlı yolu ve kuzeyde DDY ile sınırlandırılan ve daha önce jeolojik etüdü yapılmış olan 370 hektarlık alanda da revizyon imar planı yaptırılarak bu alanın tamamında 5 katlı yapı yapılması imkanı sağlandı. Bu planla da @ olan inşaat alanı 5?e düşürülerek daha fazla yeşil alan ve sosyal donatı alanı kazandırıldı.

Başkan Kadir Kara, bu plan revizyonları ile vatandaşların imar haklarından eşit bir şekilde yaralanmasını sağladıklarını söyledi. Ayrıca bu revizyon imar planları ile estetik açıdan daha düzenli, teknik açıdan depreme daha dayanıklı modern yapıların sağlanması ile Osmaniye?nin daha modern bir şehir haline geleceğini ifade eden Başkan Kara, 2500 hektar alanda yapılması planlanan 3.etap Revizyon İmar Planı çalışmalarının da hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.



Güncel 25.10.2016 05:09:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı