İncirde 7 bin ton rekolte bekleniyor

İncirde 7 bin ton rekolte bekleniyor

İncirde 7 bin ton rekolte bekleniyor

Mersin’in Mut ilçesinde incir hasadı başladı. Bu yıl 7 bin bin ton rekolte beklenen ilçede incirin kilosu 15 liradan alıcı buldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, Türkiye’de piyasaya erken incir sunabilen Mut ilçesinden yaklaşık bin ailenin incirden elde ettikleri gelirle geçimlerini sürdürdüğünü söyledi. Şırası, tadı, aroması ve kalitesi bakımından Mut incirinin tercih sebebi olduğunu belirten Acar, "Bu yıl incirde kayıtlı ve kayıtsız toplam 4 bin dekar araziden 7 bin ton rekolte bekleniyor" dedi.
Üretici İsmail Kaplan, bu yıl ilk hasatta incirin kilosunu 15 liradan satışa sunduklarını belirterek, "İncir toplaması zor.
Sabah güneş doğmadan kalkıyoruz. Sıcaklar başlamadan inciri toplamak zorundayız. Sıcağa kalırsak incirin sütü vücudumuzu yakıyor. Uzun kollu gömlek giymek zorundayız. Toplaması zor ama fiyatının 15 lira olması bizi sevindiriyor. Fiyatlar geçen yıllara oranla çok çok iyi. Piyasanın bu şekilde devam etmesi durumunda incirden bu yıl para kazanacağız" diye konuştu.


Güncel 30.07.2020 15:22:45 0
Anahtar Kelimeler: incirde 7 bin ton rekolte bekleniyor

İlginizi Çekebilir

1

Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

TÜROFED Başkanı Yağcı, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Adana'da boşanma aşamasındaki eşini darbedip eşyasına zarar veren zanlı yakalandı

5

Daikin'den Nidapark İstinye'ye yüksek verimli iklimlendirme çözümleri

6

Mersin'de turizm bölgelerini kapsayan otoyol projesinde çalışmalar sürüyor

7

Hatay'da park halindeki 8 araca çarpan tırın sürücüsü yaralandı

8

Kahramanmaraş'ta şehit çocukları için doğum günü programı düzenlendi

9

Atakaş Hatayspor'da transfer çalışmaları

10

Antalya'da refüjdeki çukura düşen otomobildeki 3 kişi yaralandı