İnfaz kurumları kütüphanelerine Oltu’dan destek

İnfaz kurumları kütüphanelerine Oltu’dan destek

İnfaz kurumları kütüphanelerine Oltu’dan destek

Adalet Bakanlığınca ceza infaz kurumları kütüphaneleri için tüm illerde düzenlenen “Bir Kitap, Bir Umut” adlı kitap bağış kampanyasına bir destekte Oltu Adliyesi’nden geldi.
Oltu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Oltu Yaşampark alış veriş merkezi girişinde bir stant kurarak kampanyaya destek verdiler.
Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Mükail Sarıkaya kampanya ile ilgili şunları söyledi; “Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazında ulaşılmak istenen temel amaç yeniden suç işlemeyi önlemektir. Bu amaç doğrultusunda hükümlünün yeniden sosyalleşmesini sağlamak ve kurallara saygılı hale getirmek son derece önemlidir. Hükümlü ve tutuklukların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir biçimde kullanmaları amacıyla tüm ceza evlerinde kütüphaneler oluşturulmuştur.
Kütüphanelerdeki yayınlarının niteliklerini ve niceliklerini artırmak için Bakanlığımızca çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. En Son ülke genelinde 2021 yılında ”Bir Kitap, Bir Umut " sloganıyla başlatılan kampanyada 256,376 adet kitap toplanmıştır. Bu gün itibariyle de ülke genelinde ”Kitap İyileştirir ” sloganıyla başlayan kampanyayı Oltu ilçemizde de başlatmış oluyoruz. Standımız bir ay açık kalacak, herkesten kitap bağışlarını talep ediyoruz.”


Güncel 10.01.2023 16:38:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

2

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

3

Pozantı Belediye Başkanlığı Koşusu'nu jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Kocaefe" kazandı

4

Kepez'e hayvan barınağı yapılacak

5

Bakan Kurum'dan Hatay ziyaretine ilişkin paylaşım:

6

Türk kültürüne ait motifler, Hasan ustanın 29 yıllık emeğine ilham veriyor

7

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

8

Türkiye'den yurt dışına sebzede en çok domates, salatalık ve biber tohumu gönderiliyor

9

Yapay zekayla oluşturulan sahte hasar görselleri, aynı teknolojiyle çözümleniyor

10

Bucak'ta emekli resim öğretmeni elektrik trafolarını süslüyor