İngiltere’den 386 Rus politikacıya yaptırım

İngiltere’den 386 Rus politikacıya yaptırım

İngiltere’den 386 Rus politikacıya yaptırım

İngiltere’de hükümet, Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması’ndaki 386 milletvekiline yaptırım uygulanacağını açıkladı.
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından birçok ülke tarafından Rusya’ya yaptırım uygulanırken, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama daha geldi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya saldırısını destekleyen 386 Rus politikacıya daha yaptırım uygulanacağını duyurarak, yaptırımların İngiltere’ye seyahat yasağı, Rus uçaklarının İngiltere’de yasaklanması, havacılık ürünlerinin ihracatının yasaklanması ve Luhansk ve Donestk’ın bağımsızlığı için oy verenlerin mal varlıklarının dondurulmasını içerdiği açıklandı.
İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, "İngiltere, Putin’in Ukrayna’yı yasa dışı işgalindeki suç ortaklarını ve bu barbarca savaşı destekleyenleri hedefliyor. Baskıyı bırakmayacağız ve yaptırımlarla Rus ekonomisi üzerindeki etkiyi arttırmaya devam edeceğiz. Müttefiklerimizle birlikte Ukraynalı dostlarımızın yanında duruyoruz. Rusya’yı uluslararası alandan izole ederek, Ukrayna’yı insani yardım, savunma silahları ve diplomatik çalışmalarla desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İngiltere hükümeti, perşembe günü 7 Rus oligarkına daha yaptırım uygulayacağını duyurmuş, yaptırım uygulanan oligarkların toplam sayısının 18’i bulduğu belirtilmişti.


Güncel 11.03.2022 15:27:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonu

2

Antalya'da Trabzon Tanıtım Günleri etkinliği düzenlendi

3

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

4

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okay Çelik oldu

5

Antalya'da hortumun zarar verdiği ormanlık alan havadan görüntülendi

6

AK Parti Adana Milletvekili Doğru, gazetecilerle bir araya geldi

7

Antalya'da asayiş olaylarında yakalanan 2 bin 991 şüpheliden 502'si tutuklandı

8

Sompo Sigorta acenteleriyle Vietnam'da buluştu

9

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

10

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi