Irkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden Traore: “Fransa’da siyahiler ve göçmenler tehlikede”

Irkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden Traore: “Fransa’da siyahiler ve göçmenler tehlikede”

Irkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden Traore: “Fransa’da siyahiler ve göçmenler tehlikede”

Time dergisi tarafından geçtiğimiz yıl ırkçılığa karşı gösterdiği mücadele ile öne çıkan Assa Traore Fransız dergisine verdiği röportajda, “Fransa’da siyahiler, Araplar ve göçmen kökenliler güvende değil” dedi.
Fransa’da yayınlanan ve Afrika ile ilgili içeriklere yer veren “Jeune Afrique” dergisi, Temmuz 2016’da polis şiddeti sonucu sebebiyle hayatını kaybeden Adama Traore’nin kız kardeşi olan Assa Traore ile röportaj gerçekleştirdi. “Adama için Gerçekler” Derneğinin başkanı ve ırkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden olan Assa Traore için dergide "Assa, bazılarının fısıldamaya cesaret edemeyeceği gerçeği yüksek sesle ve net bir şekilde kınıyor: Fransız toplumu ve devletinin derin ırkçılığını" ifadeleri kullanıldı.
Assa Traore, röportajda özellikle göçmenleri hedef alan polis şiddetini kınayarak Fransa’da sistematik polis ırkçılığı olduğuna dikkat çekti. Daha önce bu ülkenin adaletine inandığını belirten Traore, “Adaletin bir hak olduğuna inanarak büyüdüm. Bugün anlıyorum ki bu hak herkes için aynı değil. Bu sistemi devirmek için savaşmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Fransa hala köleliğin ve sömürgeciliğin etkisinde”
Assa Traore, “Fransa hala köleliğin ve sömürgeciliğin etkisini yaşıyor. Anne-babamızın ve atalarımızın uğradığı insanlığa karşı işlenen suçu tanıması gerekiyor" dedi.
"Siyahilerin, Arapların, göçmenlerin devletin gözünde hiçbir önemi yok, ancak yine de demokratik olduklarını iddia ediyorlar" diyen Traore, “Tüm dünyanın, siyahilerin ve Arapların Fransa’da güvende olmadığını bilmesi gerekiyor. Evet, siyahiler, Araplar, göçmenler tehlikede. Bu insanlar aşırı ırkçı polisin şiddeti sonucu düzenli olarak ölüyorlar” ifadelerini kullandı.
Öte yandan geçtiğimiz Aralık ayında Assa Traore, "Fransız ırksal adalet hareketinin yüzü" olarak Time dergisinin "Yılın Muhafızları" arasında gösterilmişti.


Güncel 6.02.2021 15:53:55 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi