İş Bankası'ndan Aydın Bozdoğan'da tarım ihtisas şubesi

İş Bankası

İş Bankası'ndan Aydın Bozdoğan'da tarım ihtisas şubesi

İSTANBUL - Tarım sektörünü stratejik öncelikleri arasına alan Türkiye İş Bankası, Manisa Saruhanlı, İzmir-Bayındır, Konya-Karapınar, Antalya-Turunçova’dan sonra Aydın Bozdoğan’da da tarım ihtisas şubesini çiftçilerle buluşturdu.

İş Bankası açıklamasına göre, Banka, Bozdoğan’da 1971 yılından bu yana faaliyet gösteren şubesini yeni konsept ve tasarımıyla hizmete sundu.

Açıklamada açılış törenindeki konuşmasına yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, dünya genelinde artan nüfusa karşın tarım sektörünün milli gelir ve istihdam içindeki payının azaldığını, nüfusu artan Türkiye’de de gıda ihtiyacının karşılanması, katma değerli ürün üretimi ve sürdürülebilir tarımın gittikçe önem kazandığını dile getirdi.

Sezgin Yılmaz, tarım ihtisas şubelerini tarımın dijital dönüşümünün finansmanına odaklanan, finansal danışmanlığın yanı sıra dijitalleşme, ziraat ve ekoloji alanlarında da bilgiler sunan, sektörün paydaşlarını bir araya getiren bilgi yayım merkezleri olarak gördüklerini belirtti.

"Sütün diyarı" olarak anılan Bozdoğan’ın tarımsal üretimde önemli bir potansiyel taşıdığını ifade eden Yılmaz, tarım ihtisas şubesi ile bölgeye katkı sağlayacaklarını bildirdi.

- "100. yıla 55 şube"

İş Bankası’nın tarıma bakışının finansmandan ibaret olmadığını belirten Yılmaz, "Çiftçilerimizin finansal olarak desteklenmesinin yanı sıra yenilikçi tarım yöntemlerinden, teknolojinin son imkânlarından faydalanması, bu yolla verim artışı sağlanması üretim maliyetlerinin azaltılması, sürdürülebilir tarımsal üretim ve çiftçilerimizin sürdürülebilir gelir elde etmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu anlayışla tarım ihtisas şubelerimizin sayısını 2023 yılında 24’e çıkarmıştık. Bankamızın 100'üncü yaşını kutlayacağımız 2024 yılında bu sayıyı 55’e çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan etkinlik açılışın ardından tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, çiftçilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.



Yurt Dünya 6.01.2024 12:44:50 0

İlginizi Çekebilir

1

"Gelidonya'nın son fenercisi" ışıkları artık anılarını tazelemek için yakıyor

2

Yeni Malatyaspor yeterli oyuncuyla sahaya çıkmadığı için Isbaş Isparta 32 FK maçı iptal edildi

3

GÜNCELLEME 4 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

4

Sudan'a çadır ulaştıracak gemi Mersin'den uğurlandı

5

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası keman virtüözü Robert Lakatos'u ağırladı

6

GÜNCELLEME 3 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

7

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

8

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

9

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

10

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı