İş Bankası'nın etki girişimlerine özel programı Workup4Future başlıyor

İş Bankası

İş Bankası'nın etki girişimlerine özel programı Workup4Future başlıyor

İSTANBUL - İş Bankası'nın ana desteğiyle Türkiye Girişimcilik Vakfı partnerliği ve Hackquarters hızlandırıcılığında hayata geçirilen, teknoloji üreten etki girişimlerine yönelik hızlandırma programı Workup4Future'ın birinci dönemi 7 girişim ile başlıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası, Workup4Future ile sürdürülebilir odaklı girişimcilik alanındaki çalışmaların desteklenmesi ve ekosistemin büyümesine katkı sağlanmasını hedefliyor.

Dünyanın şu anda en önemli ihtiyaçlarından birinin sürdürülebilir, daha kapsayıcı ekonomik gelişim ve büyüme olduğu gerçeği sosyal ve çevresel etki yaratma potansiyeli bulunan girişimlerin hem önemini hem sayısını her geçen gün artırıyor.

Sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını girişimcilik alanındaki tüm faaliyetlerinde de merkeze alan İş Bankası, başta afet teknolojileri olmak üzere Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında teknolojik çözümler üreten etki girişimlerini Workup4Future ile ölçeklendirmeyi amaçlıyor.

Programın ilk dönemine, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Hackquarters ile etki yatırımcıları ve sosyal girişimcilik alanında deneyimli isimlerin jüriliğinde Binamod, From Your Eyes, Some Carbon, Swatchloop, VerdantWave, Waste Log ve Workybe etki girişimleri seçildi.

- Seçilen girişimler yatırımcılarla bir araya gelecek

Seçilen girişimler 4 ay sürecek program kapsamında, teknoloji ve altyapı destekleri, alanında uzman mentörlerle buluşma, odaklı eğitimler, iş modelini geliştirme ve ölçeklendirme, etki ölçümü ve bu alanda aktif yatırım yapan Maxis GSYF, Founder One, Arya GSYF ve İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi başta olmak üzere yatırımcılarla bir araya gelme imkanı elde edecek.

Ayrıca İş Bankası ve grup şirketleri ile Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın ulusal ve uluslararası ağı ile müşteri kazanımı, kavram kanıtlama çalışmaları ve ürün/hizmet satışı olanaklarına ulaşabilecek olan girişimler, İş Kule Workup Alanı'nda ücretsiz ofis imkanından da yararlanabilecek.



Ekonomi 25.12.2023 17:55:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı